1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yozgat'ta 10 Gün Sürecek Kan Bağışı Kampanyası Başladı
Yozgatta 10 Gün Sürecek Kan Bağışı Kampanyası Başladı

Yozgat'ta 10 Gün Sürecek Kan Bağışı Kampanyası Başladı

Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, 144 yıldır dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığa hizmet eden Türk Kızılayı’nın hizmetlerinden...

A+A-

Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, 144 yıldır dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığa hizmet eden Türk Kızılayı’nın hizmetlerinden birinin de gönüllü kan bağışı alımı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay Yozgat Şubesi'nce kan bağışı kampanyası başlatıldı. Meydana gelen vatandaşlar Kızılay’a ait gezici kan bağış TIR'ında kan bağışında bulundu.

Kurumun düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla ilgili bilgiler veren Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Türkiye'nin yıllık kan ihtiyacının bir milyon 600 bin ünite olduğunu bildirdi.

Yozgat’ta bu yılki hedeflerinin 7 bin 500 ünite kan toplamak olduğuna vurgu yapan Dumlupınar, "Gönüllü kan bağışı alım TIR’ı da Cumhuriyet Meydanı'nda bugün başlayan ve 10 Hazirana kadar kan alımı yapacaktır. 18 ile 65 yaşları arasında herkesi gönüllü kan bağışında bulunmaya davet ediyorum." dedi.

Kanın hiçbir laboratuvar ortamında üretilemediğine dikkat çeken Dumlupınar, "Kan sürekli ihtiyaçtır. İstiyoruz ki kanımız boşa gitmesin, bir insan hayatı kurtarsın. Yozgat Kan Bağışı Merkezimizin açılışından bugüne kadar gönüllü kan bağışında bulunanlara ve kampanya düzenleyerek bizlere destek olan kurumlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.