1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yozgat’ta 350 Öğrenci Sbs Öncesi Sınav Heyecanı Yaşadı
Yozgat’ta 350 Öğrenci Sbs Öncesi Sınav Heyecanı Yaşadı

Yozgat’ta 350 Öğrenci Sbs Öncesi Sınav Heyecanı Yaşadı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim 8. sınıflara yönelik 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi, Yozgat...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim 8. sınıflara yönelik 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi, Yozgat Maltepe Anafen Dershanesi, ildeki okullardan katılan 350 öğrenciye yönelik hazırlık sınavı yaptı.

Yozgat Lisesi'nde düzenlenen sınavda, aileleri de okul bahçesinde çocuklarını bekledi. Sınava ilişkin açıklama yapan Maltepe Anafen Dershanesi Müdürü Erol Eser, 350 öğrencinin katılımıyla SBS sınavı öncesi gerçek SBS ortamında sınav provası yapıldığını söyledi.

Eser, "Öğrencilerimiz, bir hafta önceden sınav heyecanını yaşayarak, eksiklerini görme imkanı buldu. Ailelerimiz de okul bahçesinde çocuklarını beklerken aynı heyecanı yaşadı." dedi.

Geçen yıl Ağustos ayında başladıkları yaz kursuyla, SBS hazırlık çalışmalarını sınav haftasına kadar sürdürdüklerini söyleyen Eser, "Dönem sonuna kadar tüm konuları müfredata uygun olarak anlattık bitirdik. Her dersten ayrı ayrı kazanım testleri, etüt testleri ve okul başarısı için yazılıya hazırlık testlerini uyguladık. Sınava bir hafta kala seri denemelerimize başladık. Son denemelerimizden bir tanesini gerçek SBS kurallarının geçerli olduğu okul ortamında yaptık. Öğrencinin heyecan durumunu ayarlaması, eksiklerini görmesi açısından bu deneme önemliydi. Velilerimiz ve öğrencilerimiz memnuniyetlerini ifade ettiler. Dershanemize gelmeyen diğer öğrenciler de ısrarla bu denemeye katılmak istedi. Biz de bu öğrencilerimizin de sınava katılmasını sağladık. Bu vesile ile bizlere bu verimli çalışmamızda yardımcı olan Yozgat Lisesi Müdürü Atilla Özbek’e ve okul çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederiz." diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.