1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yozgat’ta Asansörlerin Denetimini Tse Yapacak
Yozgat’ta Asansörlerin Denetimini Tse Yapacak

Yozgat’ta Asansörlerin Denetimini Tse Yapacak

Yozgat Belediyesi, daha önce Makine Mühendisleri ile yaptığı asansör denetim anlaşmasını meclis kararı ile iptal ederek, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı.

A+A-

Yozgat Belediyesi, daha önce Makine Mühendisleri ile yaptığı asansör denetim anlaşmasını meclis kararı ile iptal ederek, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği protokolü imzaladı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, protokol öncesi yaptığı konuşmada il sınırları içerisindeki asansörlerin denetim, bakım ve takip yetkisini daha önce Makine mühendisleri Odası'nın yaptığını hatırlatarak, oda ile olan sözleşmeyi Belediye Meclis kararı ile iptal ettiklerini belirtti. İl sınırları içerisindeki asansörlerin denetim, bakım ve takip yetkisini TSE'ye verdiklerini ifade eden Başkan Başer, "Asansörler çok önemli. Kendimiz, eşimiz çocuklarımız ve insanlarımız biniyor. Bir canın orda sıkıntıya girmesi hepimizi oldukça üzer. Onun için gerekli tedbirleri alıyoruz. İnsanların güvenerek bindiği asansörler de insanlar için güvenli olmalıdır. Asansörlerin bakımı, periyodik onarımı, yanlış kullananların uyarılması ve bilgilendirilmesi gibi birçok hususta gayretli çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla canımızı emanet ettiğimiz çok önemli bir araç olan asansörlerimizin sıhhatli, sağlam ve kaliteli olması, güvenli çalışması için denetim yetkisini TSE'ye verdik." dedi.

TSE Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır da TSE’nin gözetim ve muayene alanında atağa geçtiğini belirterek, belediyelerin şu anda yüzde 80 TSE ile çalıştığını söyledi. Uzun yıllar hizmet vermiş asansörlerde ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydeden Bahadır, "Asansörlerimizin sağlıklı ve güvenli kullanılabilmesi için tescil yapıyoruz. Yozgat Belediyesi, asansörlerin güvenli olmasına özel önem veriyor. Bizden de bu güvenliği sağlamamızı istiyor. Biz önce bina sorumlularıyla görüşüyoruz, muayene yapıyoruz. Asansörlerin periyodik muayenesini yaptırıyoruz. Eğer bina yönetimi buna izin vermezse her türlü sorumluluğu üstlenmiş oluyor. O zaman idaremiz de yönetmelikle güvenli olmayan asansörü kullanım dışı bırakıyor. Asansörün eksiklerini üzerindeki farklı renkteki etiketlerle belirtiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yusuf Başer ve TSE Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, asansörlerin yıllık bakımı işbirliği protokolünü imzaladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.