1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yüksek Pasaport Harçları Hollandalı Türkleri Zor Durumda Bırakıyor
Yüksek Pasaport Harçları Hollandalı Türkleri Zor Durumda Bırakıyor

Yüksek Pasaport Harçları Hollandalı Türkleri Zor Durumda Bırakıyor

Hollanda'da ekonomik açıdan zor günler geçiren Türkler, yüksek pasaport harçlarından şikayetçi.

A+A-

Hollanda'da ekonomik açıdan zor günler geçiren Türkler, yüksek pasaport harçlarından şikayetçi. Yeni yılda Maliye Bakanlığı tarafından pasaport harçlarına yapılan 50 Euro’luk zammın yanı sıra bir de yenilenme zorunluluğu getirilmesi tepkiye yol açtı. Bu durumda Hollanda’da yaşayan beş kişilik bir Türk ailesi, neredeyse bir maaşa karşılık gelen bin 55 Euro gibi ücret ödemek zorunda kalıyor.

Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu (DSDF) Başkanı Zeki Baran, Başbakan Yardımcısı ve Dış Türklerden sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ'a bir mektup yazarak şikayette bulundu.

Zeki Baran mektupta “Ciddi bir geçim sıkıntısı yaşayan Türkler için pasaport harçlarının bu kadar yükseltilmesi büyük bir hayal kırıklığı ortaya çıkarmıştır. Dünyanın en pahalı pasaportunu taşıyoruz. Vatandaşlarımızın bundan doğan mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

“Mecburiyetimiz, mağduriyete dönüştü.” diyen Baran, Türkiye’de yaşayan vatandaşların pasaport edinmesinin ihtiyaç ya da istek üzerine olduğuna dikkat çekti. Ancak Hollanda’daki Türkler için durumun bir mecburiyet olduğunu ve yapılan bu zamla ekonomik olarak mağdur edildiklerini savundu. CİHAN

Yüksek pasaport harçları Hollandalı Türkleri zor durumda bırakıyor

Yüksek pasaport harçları Hollandalı Türkleri zor durumda bırakıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.