1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'da grev başladı, sınır kapıları kapandı
Yunanistanda grev başladı, sınır kapıları kapandı

Yunanistan'da grev başladı, sınır kapıları kapandı

Yunanistan'da kamu çalışanlarının genel grevi nedeniyle İpsala ve Pazarkule Sınır kapılarından TIR ve otomobil çıkışları yapılamıyor.

A+A-

Pazar gününe kadar sürecek grev nedeniyle sadece acil geçişlere izin veriliyor. Yunanistan'da kamu personeli genel greve gitmesi Edirne'de Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule Sınır Kapılarının geçişlerine kapanmasına neden oldu. Yunanistan'da bu Sabah 06.00'da başlayan grev nedeniyle sadece araçlar değil yaya geçişlerine de izin verilmiyor.

Yunanistan yetkilileri yapılacak grev hakkında dün Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne verdiği bilgide, grevin İpsala Sınır Kapı'sından büyük araç geçişlerine sadece balık yüklü TIR'lara izin verilirken küçük araç ve yaya geçişlerinde sınırlandırma getirip, acil durumu olanlara izin verileceği bildirdi. bugün Yunanistan'a gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na gelenler çıkış yapamayınca dönmek zorunda kaldı. Yunanistan'a arkadaşıyla birlikte bir yakınını ziyaret gitmek için Pazarkule Gümrük Kapısı'na gelen Ahmet Koç, dönerek Bulgaristan üzerinden geçiş yapmayı deneyeceğini söyledi.

Pazarkule Sınır Kapısı karşısından bulanan Yunan Kastanies Sınır Kapısı'nda kamyon çekilerek yolun kapandığı görüldü. İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için İpsala Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yetkililer tarafından Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.