1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Yurt Dışında Görev Yapan 17 Öğretmenin Ailelerine Plaket Verildi
Yurt Dışında Görev Yapan 17 Öğretmenin Ailelerine Plaket Verildi

Yurt Dışında Görev Yapan 17 Öğretmenin Ailelerine Plaket Verildi

Kütahya’nın Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, ilçeden 10 ülkeye gönüllü öğretmen olarak giden 17 öğretmenin ailelerine vefa programı düzenledi.

A+A-

Kütahya’nın Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, ilçeden 10 ülkeye gönüllü öğretmen olarak giden 17 öğretmenin ailelerine vefa programı düzenledi.

Özel Bahar Koleji konferans salonunda düzenlenen programa İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlandı. Açılış konuşmasında dernek başkanı Nurullah Aydoğan, “Dünyanın dört bir tarafında görev yapan, hoşgörü götüren öğretmen arkadaşlarımıza, onların ailelerine vefamızı göstermek için hazırlamış olduğumuz programa hoş geldiniz. Yurt dışında hizmet veren öğretmen kardeşlerimizin ailelerine gecikmeli de olsa ziyarette bulunduk. Bu ziyaretler esnasında duygu dolu unutulmaz anlar yaşadık. Daha önce neden aileleri ziyaret etmedik diye esef duyduk. Bu yapılan fedakarlıkların Allah katında kabul olması duasıyla siz değerli ailelerimize ve konuklarımıza, programa teşrif ettiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Çeşitli sinevizyon gösterimleri ile devam eden programda Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi öğretim görevlisi Ali Gürtekin’in konuşması salonda duygulu anlar yaşattı. Simav Endüstri Meslek Lisesi müdür yardımcısı Alim Kurt’un ‘Cihangirleri Yetiştiren Fedakar Anneler ve Babalar’ isimli şiiri ise büyük alkış aldı.

Vurmaz ailesinin Mali’de, Turgut ailesinin Hindistan’da, Keskin ailesinin Afganistan’da, Ergün ailesinin Kanada’da, Ceylan ailesinin Mali’de, Çağlar ailesinin Mısır’da, Aktaş ailesinin ABD’de, Çaltekin ailesinin Gürcistan’da, Gürtekin ailesinin ABD’de, Acar ailesinin ABD’de, Yoldaş ailesinin ABD’de, Tok ailesinin K.İrlanda’da, Doğan ailesinin Tacikistan’da, Arslan ailesinin ABD’de, Garipçin ailesinin ABD’de, Barındık ailesinin ABD’de, İnci ailesinin çocukları da ABD’de öğretmenlik yapıyor. Ailelerine plaketleri dernek yöneticileri ve Özel İpek Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yakup Bayır tarafından verildi.

Oğlu Mısır’da öğretmenlik yapmakta olan Ramazan Çağlar, “Benim oğlum Mısır’a 9 sene önce gitti. Eğer 10 tane çocuğum olsaydı hepsini de dünyanın dört bir yanına gitmeleri için teslim ederdim. Biz oralara niçin gidildiğinin farkındayız.” şeklinde konuştu. Hindistan’da öğretmenlik yapan Ali Turgut'un annesi ise gözyaşları içinde duygularını dile getirirken salonda duygusal anlar yaşandı.

Program sonunda Öğretmenler Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 'Simav her ay 1 kitap okuyor' isimli kitap okuma yarışmasında derece giren Muhittin Çetin, Emrah Tuna ve Mustafa Çaltekin’e hediyeler verildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.