1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yurt faciasında ölenlerin kimlikleri belirlendi
Yurt faciasında ölenlerin kimlikleri belirlendi

Yurt faciasında ölenlerin kimlikleri belirlendi

Adana'dan dün akşam tüm Türkiye'yi yasa boğan bir son dakika haberi geldi. Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 öğrenci hayatını kaybetti!!

A+A-

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç'in de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yurt Müdürü Cumali Genç ile birlikte 5 kişi gözaltına alındığı. Diğer 3 kişinin ise kurtarma çalışmaları sırasında yaralandığı ve hastanede olduğu, tedavilerinin ardından gözaltına alınacakları belirtildi.

Olay yerini inceleyen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak herkesi derinden sarsan 'yangın merdiveni kilitli olduğu için çocuklar çıkamadı' iddiasıyla ilgili olarak, "Hem savcı hem de olay yeri inceleme ekipleri yangın çıkış kapılarının kilitli olmadığını hatta hiç bir şekilde kilit olmadığını söyledi." dedi.

Yurt yangınında hayatını kaybeden eğitmen ve öğrencilerin kimlikleri belli oldu, ancak cesetlerin bir kısmının teşhisi ancak DNA testi ile kesinleşecek. Ölenlerin arasında yurt müdürü C.G.'nin 4 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı. Yurt müdürünün de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

34 öğrencinin kaldığı kız yurdunda yangının zemin kattan başlayarak yukarı doğru büyüdüğü, bazı çocukların pencerelerden atlayarak kurtulduğu öğrenildi. Bakanlar Veysi Kaynak, İsmet Yılmaz ve Süleyman Soylu, Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla bölgeye gitti. Öte yandan, yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Kozan Cumhuriyet Başsavcısı ile birlikte 3 savcı daha olay yerinde görev yapıyor. Yangın faciasıyla ilgili yurt yetkililerinin de ifadelerine başvurulacağı belirtilirken; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yangına ilişkin, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirdi. 

KİMLİKLER BELİRLENDİ!

Yurt yangınında hayatını kaybeden eğitmen ve öğrencilerin kimlikleri belli oldu, ancak cesetlerin bir kısmının teşhisi ancak DNA testi ile kesinleşecek. Ölenlerin arasında yurt müdürü C.G.'nin 4 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi. Faciada ölen 12 kişinin isimleri şöyle:
Eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş. MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.