1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Zabıta Müdürlüğü'nden Ramazan Hazırlığı
Zabıta Müdürlüğünden Ramazan Hazırlığı

Zabıta Müdürlüğü'nden Ramazan Hazırlığı

Yaklaşan Ramazan ile birlikte Batman Belediyesi Zabıta Ekipleri, gıda üretimi ve satışını yapan yerlere yönelik fiziki, teknik ve hijyenik koşullarının uygunluğu konusunda denetimlerini artırıyor.

A+A-

Yaklaşan Ramazan ile birlikte Batman Belediyesi Zabıta Ekipleri, gıda üretimi ve satışını yapan yerlere yönelik fiziki, teknik ve hijyenik koşullarının uygunluğu konusunda denetimlerini artırıyor.

Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, mesai saatleri gözetmeden işletmelerin ruhsat kontrollerinin yanı sıra, ekiplerin kentte faaliyet gösteren pastane,lokanta,fırın,marketler ve özellikle unlu ve tatlı üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimlerini artıracaklarını söyledi. Denetimler sırasında özellikle hijyene ve terazi ayarlarına dikkat edeceklerini belirten Ertuğrul, zabıta ekiplerinin ayrıca fahiş fiyat uygulamaları, tarihi geçmiş gıda maddeleri,et ve süt ürünleri,şekerli(lokum vb.) gıda üretimi yapan işyerlerine gerekirse baskınlar yapacaklarını da belirtti. "Gıda tüketiminin daha da arttığı Ramazan ayı içerisinde zabıta ekiplerimiz her açıdan daha özverili ve titiz davranacaklardır. Yapılacak bu denetimler halkımızın sağlığı açısından son derece önemli. İlimizde sıcakların giderek arttığı bu yaz aylarında gıda üretimi yapan işletmelerin daha dikkatli ve hijyen bir şekilde üretim yapmalarını bekliyoruz." dedi.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Ramazan ayının yaklaşmasıyla hız kazanacak olan denetimlerin tüm Ramazan ayı ve yaz boyunca devam edeceğini dile getiren Ertuğrul, "Bunun dışında halkımızın huzurlu bir Ramazan geçirmesi için de ne gerekiyorsa yapacağız. Zabıta ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü elemanları ile birlikte yıl boyunca iş yerlerinin fiziki temizliği, üretim hanelerin gıda üretimine uygun olup olmaması, çalışanların portör muayeneleri, gıda güvenliği ve hijyenik şartlar açısından iş yerleri koordineli bir şekilde denetliyoruz. Şunu da açıkça belirtmek istiyorum. Bu kutsal ayı fırsat bilerek halkın sağlığı ile oynayanlara haksız kazanç temin edenlere, fahiş fiyatla mal satanlara ve miadı geçmiş gıda maddesi satanlara göz açtırmayacağız. Yeri geldiğinde bunları teşhir edip gerekli cezai müeyyideler uygulayacağız." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.