1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Zambiya - Fas Dostluk Maçında Gol Gelmedi
Zambiya - Fas Dostluk Maçında Gol Gelmedi

Zambiya - Fas Dostluk Maçında Gol Gelmedi

Güney Afrika’nın ev sahipliği yaptığı Afrika Milli Kupası (AFCON) öncesinde Zambiya ve Fas arasındaki dostluk maçı golsüz bitti.

A+A-

Güney Afrika’nın ev sahipliği yaptığı Afrika Milli Kupası (AFCON) öncesinde Zambiya ve Fas arasındaki dostluk maçı golsüz bitti. Galatasaray’da top koşturan Nordin Amrabat ile Fenerbahçe’nin transfer için Fransız takımı ile görüştüğü Yunus Belhanda, geçen senenin AFCON şampiyonu Zambiya karşısında forma giydi.

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrindeki Rand Stadyumu’nda yapılan maçın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Zambiya Teknik Direktörü Herve Renard, takımının geçen seneki motivasyonla sahalara ineceğini, son bir kaç maçta kaybetmelerinin kupaya olan inançlarını sarsmadığını söyledi. Renard, “Dördüncü defa Afrika Kupası’ndayım. Biz Fildişi değiliz, Gana değiliz, en iyi şekilde performans göstereceğiz.” dedi.

Fas’ın hocası Rachid Taoussi ise geçen senenin şampiyonu Zambiya’ya karşı oynamanın kupa öncesi fiziksel ve teknik olarak takımının gözden geçirmesi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Taoussi ayrıca, bütün oyunculara şans vermek için sahaya en güçlü oyuncularıyla çıkmadığını belirtti.

2010 Dünya Kupası’nın açılış maçının da oynandığı Johannesburg’taki yeni adıyla National Stadyum’da başlayacak AFCON’da C Grubu’nda yer alan Zambiya, AFCON’da ilk maçını 21 Ocak’ta Etiyopya’ya karşı Nelspruit’in Nbombela Stadyumu’nda oynayacak. A Grubu’nda top koşturacak Fas ise 2010 Dünya Kupası'nın da açılış ve final maçlarının oynandığı National Stadyumu’nda, açılış töreninin ardından Angola ile mücadele edecek.
CİHAN

Zambiya - Fas dostluk maçında gol gelmedi

Zambiya - Fas dostluk maçında gol gelmedi

Zambiya - Fas dostluk maçında gol gelmedi

Zambiya - Fas dostluk maçında gol gelmedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.