1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Zerk Köyünün Sit Alanı Sorunu Çözülmeli'
Zerk Köyünün Sit Alanı Sorunu Çözülmeli

'Zerk Köyünün Sit Alanı Sorunu Çözülmeli'

Antalya Köprülü Kanyon Kültür ve Dayanışma Derneği (Beşkon-Der) Manavgat Şube Başkanı Ali İhsan Kılınç, Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanına 11 kilometre uzaklıktaki Zerk köyünün birinci derecede SİT alanı içinde bulunmasının köylüleri zor durumda.

A+A-

Antalya Köprülü Kanyon Kültür ve Dayanışma Derneği (Beşkon-Der) Manavgat Şube Başkanı Ali İhsan Kılınç, Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanına 11 kilometre uzaklıktaki Zerk köyünün birinci derecede SİT alanı içinde bulunmasının köylüleri zor durumda bıraktığını söyledi.
Köylülerin, küçük bir kapı ve pencere yenilemesinde bile ilgili birimlerden izin alması gerektiğini belirten Kılınç, ilgili kurumlardan izin alamaması halinde köylünün evlerinde bozulan çeşme musluğunu bile değiştiremediğini iddia etti. Zerk köyünün birinci derece sit alanı olması nedeni ile zor durumda olduğunu belirten Kılınç, Beşkon-Der olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışma yaparak köylülerin yetki karmaşına bağlı mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydetti.
Zerk köylülelerinin uzun yıllar süren mağduriyeti nedeni ile köy içinde bulunan dünyaca ünlü Selge Antik Kent'in dünyaya taşınamadığına işaret eden Kılınç, "Zerk köylüleri, evlerinin bozulan kapısına bir çivi bile çakamıyor. Çaktıkları an Koruma Kurulu karşılarına dikiliyor. Sorunun başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından çözülmesini istiyoruz. Beşkon-Der olarak köylünün sit mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Selge Antik Kent içinde bulunan tarihi ören yerleri hakkında bilgi levgası dikilmesini istiyoruz. Köy içinde antik tiyatro var; ama bir tek bilgi yok. Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın Selge Antik Kent ve Zerk köyü köylülerinin sorunlarını gidermesini bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.