1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zeytin Dalı Harekatı'nda 5. gün
Zeytin Dalı Harekatı'nda 5. gün

Zeytin Dalı Harekatı'nda 5. gün

TSK'nın, Zeytin Dalı Harekatı'nın beşinci gününde 8 terörist etkisiz hale getirilirken, harekatta ilk kez görev alan ATAK helikopterleri yerli üretim "Cirit"le terör hedeflerini vurdu. Bölgeye askeri sevkıyat devam ediyor..

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesindeki unsurlarına saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

Şeyh Horoz bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla dün gece sızma girişiminde bulunan PKK/PYD/YPG terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde terör hedeflerini vurmaya dönük, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor. 

ATAK'lar terör hedeflerini Cirit'le vurdu!

Bu arada, Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı.

Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı.

Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

Afrin bölgesine askeri sevkıyat devam ediyor

Türkiye'nin çeşitli illerinden Hatay'a gönderilen tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, birliklere takviye amacıyla sınır hattına yönlendirildi.

Askeri araçlardan bazıları, huduttaki son kontrollerin yapılmasının ardından Afrin'e sevk edildi.

ÖSO tüm zorlukları özgür Afrin için aşıyor

TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan ÖSO güçleri, kış şartlarına rağmen tüm güçlükleri teker teker aşarak mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor.

"214 hedef vurularak etkisiz hale getirildi"

Başbakan Binali Yıldırım, harekatla ilgili olarak, "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürüyor." bilgisini verdi. 

Sosyal medyadan terör propagandasına gözaltılar sürüyor

"Zeytin Dalı Harekatı"na yönelik sosyal medyada terör propagandası yaptığı iddia edilen 9 kişi yakalandı.

Doğu ve Güneydoğu'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

Gönüllü askerlik için başvurdular

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Siirt, Niğde ve Elazığ'da bir grup vatandaş Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik için başvurdu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.