1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zihinsel Engelli Oğluna Hırsızlık Yaptırılan Baba Yardım İstiyor
Zihinsel Engelli Oğluna Hırsızlık Yaptırılan Baba Yardım İstiyor

Zihinsel Engelli Oğluna Hırsızlık Yaptırılan Baba Yardım İstiyor

İzmir'in Bornova ilçesinde oturan Şerafettin Delibaş (41), yüzde 58 zihinsel engeli bulunan epilepsi hastası oğlunun, kandırılarak hırsızlık yapmaya zorlandığını ileri sürdü.

A+A-

İzmir'in Bornova ilçesinde oturan Şerafettin Delibaş (41), yüzde 58 zihinsel engeli bulunan epilepsi hastası oğlunun, kandırılarak hırsızlık yapmaya zorlandığını ileri sürdü. Yetkililerden yardım isteyen Delibaş, boşandığı eşi Leyla B.'den (36) olan 15 yaşındaki oğlu İ.B.'nin, bazı kişiler tarafından hırsızlık amacıyla kullanıldığını iddia etti.

Boşandığı eşi Leyla B. ile Mevlana Mahallesi, 1733 Sokak'taki evde yaşayan dört çocuk babası Delibaş, ''Mahallede ne kadar hırsız, hapçı varsa oğlumun başında. Kim ne derse onu yapıyor. Bunu bilen hırsızlar da evladımın zaafını kullanıp hırsızlık yaptırdıktan sonra suçu hep onun üzerine atıyor. Oğlum da suçlamaları kabul ettiği için asıl hırsızlığı yapanlar serbest kalıyor. Çocuğum yüzünden her gün evimize polis gelmesinden bıktım. Oğluma bir gün bir şey olmasından korkuyorum. Oğlum onlardan korkuyor, onu yönlendiriyorlar. Bende oğluma attıkları mesajlar var.'' dedi.

'CEZA ALMAZSIN DİYE KANDIRIYORLAR'

Şerafettin Delibaş, geçen pazartesi gecesi, oturdukları apartmanın birinci katındaki, bacanağına ait eve hırsız girdiğini, evde kiracı olan Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Y.Ç.'nin dizüstü bilgisayarının çalındığını söyledi. Olaydan sonra çocuğunu sıkıştırdığını anlatan Delibaş, ''Oğlum, hırsızlığı kendisini yönlendiren iki kişiyle birlikte yaptığını itiraf etti. Ben de Işıkkent Polis Merkezi'ne götürdüm. Karakolda, kendisini yönlendiren iki kişiden korktuğu için suçu tamamen üzerine aldı. Zihinsel engelli oğlum, savcılık tarafından serbest bırakıldı ancak asıl suçu işleyenler de serbest kaldı. Oğlumun anlattığına göre olay günü yanına gelen Y.Y. ile birlikte bacanağımın kiracısının oturduğu eve girmiş. Daha sonra çaldıkları laptopu da R.D. adlı kişi alıp satmış. Oğlumu, 'Yakalanırsan merak etme, suçu sen üzerine al. Nasıl olsa sen zihinsel engellisin, ceza almazsın, alırsan da yatmazsın, yaşın küçük.' diyerek kandırıp gözünü korkutmuşlar.'' diye konuştu.

'MAHALLE BİLE DEĞİŞTİRDİM'

Daha önce de bazı kişilerin oğluna hırsızlık yaptırdığını söyleyen Delibaş, ''Oğlumu kurtarmak için başka bir mahalleden buraya taşındık ancak o tür insanlar, burada da evladımın yakasını bırakmadı. Zihinsel yönden engelli olduğunu bildikleri için kullanmak istiyorlar. Oğlumu kaç kez işe de soktum, rahat bırakmıyorlar. Gelip işyerinden alıyorlar. Oğluma, 'Bu cinayeti ben işledim.' demesini tembihleyin, gider karakolda hiç tereddütsüz söyler. Sesimizin duyulmasını istiyoruz." dedi. CİHAN

Zihinsel engelli oğluna hırsızlık yaptırılan baba yardım istiyor

Zihinsel engelli oğluna hırsızlık yaptırılan baba yardım istiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.