1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Zile'de Kur'an Ziyafeti Düzenlendi
Zilede Kuran Ziyafeti Düzenlendi

Zile'de Kur'an Ziyafeti Düzenlendi

Tokat'ın Zile ilçesinde müftülük tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

A+A-

Tokat'ın Zile ilçesinde müftülük tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

Saray Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim ziyafetine Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Başkan Yardımcısı Bilal Koç, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi (GOP) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kadir Özköse ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Zile Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

Programda açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, "Bizleri bir kere daha böylesine güzel bir amaç için bir araya getiren; şefkat ve merhameti, lütuf ve ikramı sonsuz olan Yüce Allah’a hamd ediyor. İlkini düzenlediğimiz Kur’an ziyafetinden faydalanmayı cenabı Allah hepimize nasip etsin. Kur'an her derde devadır. Onu anlayarak okumayı anladığımızı uygulamayı nasip etsin." diye konuştu.

GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kadir Özköse, "Kur'an-ı Kerim-i öğrenmenin, okumanın, anlamanın birinci şartı aşık olmaktır, sevdalanmaktır. İkinci şartı ihtiyaç hissetmektir muhtaç olduğumuzu bilmektir. Kuranı Kerim sadece hoca efendiye, hitap etmiyor. Çiftçiye, esnafa, öğretmene, öğrenciye kısacası herkese hitap ediyor.” diye konuştu.

    Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, programa katılanlara ve destek olanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, program sonunda Kur’an ziyafeti sunan hafızlara çeşitli hediyeler takdim etti. Salon çıkışı ilçe müftülüğü tarafında vatandaşlara mealli Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.