1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zirve Sanığı Davayı Yönlendirmek İçin Site Açmış
Zirve Sanığı Davayı Yönlendirmek İçin Site Açmış

Zirve Sanığı Davayı Yönlendirmek İçin Site Açmış

Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada sanık İlker Çınar, tutuklu sanıklardan Levent Ercan Gelegen’in yayıneviyle ilgili jandarmaya bilgi aktardığını, emekli albay Mehmet Ülger’in talimatıyla kurduğu internet sitesi aracılığıyla soruştu.

A+A-

Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada sanık İlker Çınar, tutuklu sanıklardan Levent Ercan Gelegen’in yayıneviyle ilgili jandarmaya bilgi aktardığını, emekli albay Mehmet Ülger’in talimatıyla kurduğu internet sitesi aracılığıyla soruşturmayı manipüle etmeye çalıştığını söyledi.
Zirve Yayınevi'nde Alman uyruklu Tilman Geske ile Uğur Yüksel ve Necati Aydın’ın boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 78. duruşmasında, gizli tanık Deniz Uygar kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Sabah saatlerinde başlayan duruşmada, görüntüsü karartılarak telekonferans yöntemiyle çapraz sorgusu yapılan İlker Çınar’ın konuşmaları teknik arıza nedeniyle kesintili olarak alınınca duruşmaya ara verildi.
Teknik arızanın giderilmesinin ardından devam eden duruşmada tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen, İlker Çınar’a sorular yöneltti. Gelegen, ‘Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Türkiye Protestan Gençlik Birliği adı altında bir grup oluşturulmuş, Türkiye Protestan Kiliseler Birliği yönetiminin istifasını istiyorlar. Sen bunu bilmeden neden Protestan Gençlik Birliği yoktur dedin?” şeklinde soru sordu.
Soru üzerine Çınar, “Sen Malatya Jandarma Alay eski Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger’in talimatıyla‘ malatyazirvesanik.blogspot.com’ bir site kurdun. Sahte bir link açtın. Facebook’tan root oluşturdun. Sanki cemaati varmış gibi bir sahte bir birlik kurdun. Sonrada kiliseler birliğini istifaya davet ettin. Senin bu sitende sahte belgelerde konu edilen kişilerin isimleri bulunuyor. İnternette ve sosyal medyada bu tür faaliyetleri yürüttün. Böylece misyonerler arasında Mehmet Ülger ve ekibi tarafından yürütülen ‘cinayetin Hıristiyan cemaatindeki ekoller savaşı sonucu gerçekleştiği’ tezine destek olmaya çalıştın. Bunlar senin Mehmet Ülger’e verdiğin destektir” cevabını verdi.
Çınar, Levent Ercan Gelegen’in soruşturma kapsamında daha önce verdiği ifadelerin de çeliştiğini dile getirdi. Gelegen’in soruşturma kapsamında verdiği ifadede kendisiyle bir kez görüştüğünü belirttiğine değinen Çınar, buna karşın astsubay Abdullah Atılgan ile aynı ortamda bir kez, internet kafede ise bir kez daha görüştüklerini hatırlattı.
Levent Ercan Gelegen’in 2005 yılında eski adı Kayra olan Zirve Yayınevi’ndeki işten ayrıldığının altını çizen Çınar, cinayetlerden sonra, davanın azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan ve aynı zamanda Zirve Yayınevi eski çalışanı Hüseyin Yelki’den yardım kampanyasına katılım daveti almasına dikkat çekti.
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Hüseyin Yelki, cezaevi yönetiminin “Sana yönelik içeriden ve dışarıdan bir baskı yapılıyor mu?” şeklinde sorduğunu, soruyu “Böyle bir baskı görmedim” şeklinde yanıtladığını söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa bu konuyla ilgileneceklerini ifade etti.


CİHAN

Zirve sanığı davayı yönlendirmek için site açmış

Zirve sanığı davayı yönlendirmek için site açmış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.