1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zonguldak'ta Gözaltına Alınan 3 Kişi Delil Yetersizliğinden Serbest
Zonguldakta Gözaltına Alınan 3 Kişi Delil Yetersizliğinden Serbest

Zonguldak'ta Gözaltına Alınan 3 Kişi Delil Yetersizliğinden Serbest

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

A+A-

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

        Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 630 kodunda galeri açma işini yürüten taşeron firmanın sondaj işçisi Mustafa Ü. ile maden mühendisi Yüksel K. ve sözleşmeli maden teknikeri Murat C, 'Birden fazla kişinin taksirle ölümüne sebebiyet vermek' suçundan Zonguldak 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

        Şüphelilerden sondaj işçisi Mustafa Ü. suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Maden mühendisi Yüksel K, ifadesinde suçunun olmadığını savunarak, "Daha göçük altındaki 3 işçimiz var. Benim çalışanların başında kurtarma çalışmalarına katılmam lazım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum." dedi.

        Maden teknikeri Murat C. ise görevinin Star firmasının yaptığı işleri denetlemek olduğunu dile getirerek, "Ben gördüğüm eksikleri TTK'da görevli amir ve üstlerime bildirmekle görevliyim. İlk cesetlerin çıkarıldığı yer ile göçük oluşan yer arasında yaklaşık 150 metre mesafe var. Burada daha önce göçük olmuştu. Patlamaya neden olan metan gazının arın çalışmasından dolayı mı yoksa göçük olan bölgenin tekrar hareket etmesinden mi kaynaklandığının tespit edilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

        Mahkeme, şüphelilerin olayın oluşumunda kusurlarının bulunduğuna dair kişiselleştirmiş herhangi bir tespitin bulunmaması nedeniyle salıverilmelerine karar verdi.

        Bu arada Cumhuriyet savcılığınca başlatılan ve gizli yürütülen soruşturma kapsamında firma yetkilisi E.K. ile TTK Başmühendisi M.T. ve Sözleşmeli Sahalar ve Hizmet Alımı Şube Müdürü A.A'nın da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

        ŞU ANA KADAR 100 TON KÖMÜR TOZU ÇIKARILDI

        Göçük altındaki maden işçileri Yüksel Koca(42), Ahmet Şeker(31) ve Hüseyin Kürekçi'ye(56) ulaşma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar özel yöntemlerle olay yerine gönderilen vagonlara yüklenen yaklaşık 100 tonluk molozun tahliye edildiği belirtildi.
TTK Genel Müdürü Burhan İnan, şu ana kadar kaldırılan göçük altında işçilere ulaşılamadığını ifade ederek, işçilere en kısa sürede ulaşmak istediklerini kaydetti. CİHAN

Zonguldak'ta gözaltına alınan 3 kişi delil yetersizliğinden serbest

Zonguldak'ta gözaltına alınan 3 kişi delil yetersizliğinden serbest

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.