Seçim bölgesi olan Mardin'de sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Demir, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti ziyareti esnasında gazetecilerin Kürt sorunu ile ilgili sorularını cevapladı.
Demir, AK Parti olarak, partilerinin bölgede yıllardan beli dillendirilen, ancak çözümü noktasında hiçbir iktidarları haricinde hiçbir adımın atılmadığı Kürt sorunu hakkında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı basın açıklamasına herkesimin destek vermesini istedi.
Kürt sorununun çözümü noktasında bugüne kadar en büyük engeli bürokrasinin oluşturduğunu ileri süren Demir, "Bürokratlar ülkenin meseleleri ile ilgili bu ülkenin gelişimi ve değişimi konusunda hiçbir şey yapmamıştır. Bu ülkenin geleceği için siyasetin cesaretli bir şekilde yaptığı adımların hepsi bürokratik engellere takılmıştır. Bürokratik bir anlayışla ülkenin sorunlara yaklaşımı bu sorunları çözmemiştir. Bürokrasi, çözümsüzlüğü çözüm olarak kabul ediyor. Eğer amaç bir toplumu sindirmek, değerlerini yok etmekse olaya bürokratik bu pencereden baktığınızda doğrudur dersiniz. Ama siz kendi toplumsal mutabakatımız, halkların kardeşliği açısından yaklaştığınızda çözümsüzlüğü çözüm olarak algılayan anlayışı bir an önce aşıp çözümü bulmanız gerekir." dedi.