1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 04-02-2020 / SALI GÜNDEMİ
04-02-2020 / SALI GÜNDEMİ

04-02-2020 / SALI GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

BUGÜNÜN GÜNDEMİNE GENEL BİR BAKIŞ

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani'yi kabul edecek.

- Erdoğan, Akredite Büyükelçiler Güven Mektubu Töreni ile AK Parti Genel Merkezi'ndeki MYK Toplantısı'na katılacak.

2- CHP, HDP ve İYİ Parti Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

3- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığı ile Harvard Üniversitesi iş birliğinde Limak Vakfının desteğiyle hayata geçirilen "Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Alanında Öğretmen Eğitimi Mesleki Gelişim Programı'nın Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

4- TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

5- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

6- TÜİK, 2019 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıklayacak.

7- Hazine ve Maliye Bakanlığı 14 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

8- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kasım ayına ilişkin finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri ile ocak ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

9- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeniden Asya Girişimi Toplantısı'na katılacak.

10- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

11- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

12- Libya'daki krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

13- İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına rejim güçlerinin saldırısına ilişkin gelişmeler ve şehitler için düzenlenecek cenaze törenleri takip ediliyor.

14- Koronavirüs salgınının başladığı Çin'in Vuhan kentinden Ankara'ya getirilen ve Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gözlem altında tutulanların durumuyla ilgili gelişmeler izleniyor.

15- Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalar takip ediliyor.

16- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. 

17- Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Trabzonspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşı karşıya gelecek.

18- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak. 

19- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 14. ve son haftasında C Grubu'nda Gaziantep Basketbol, Karadağ'ın Mornar Bar takımını konuk edecek. 

- D Grubu'nda Beşiktaş Sompo Sigorta, deplasmanda Fransa'nın JDA Dijon takımıyla karşı karşıya gelecek.

20- Basketbol ULEB Avrupa Kupası Top 16 Turu'nun 5. haftasında E Grubu'nda Darüşşafaka Tekfen, deplasmanda İtalya'nın Dolomiti Energia takımıyla karşılaşacak.

21- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 16. haftasında Halkbank-Spor Toto, Arhavi Voleybol-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İnegöl Belediyespor-Sorgun Belediyespor ve Tokat Belediye Plevne-Ziraat Bankası maçları yapılacak.

22- Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası 8'li final turu rövanşında Türk Hava Yolları, Romanya'nın CSM Lugoj takımını konuk edecek.

23- Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında Mardin Büyükşehir Başakspor ile Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.