1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 1. Hakkari Bilim Fuarı Açıldı
1. Hakkari Bilim Fuarı Açıldı

1. Hakkari Bilim Fuarı Açıldı

Hakkari’de Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün Kalkınma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hakkari Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) katkılarıyla düzenlediği 1.

A+A-

Hakkari’de Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün Kalkınma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hakkari Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) katkılarıyla düzenlediği 1. Hakkari Bilim Fuarı, Şehir Stadyumu´nda açıldı. Açılıştan sonra katılımcılar, stantları gezerek öğrencilerden buluşları ve yaptıkları deneylerle ilgili bilgi aldı. Birbirinden farklı 40 standın bulunduğu fuara, her yaştan ziyaretçi geldi.

Hakkari Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Çermik, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Fuarımız üç kısımdan oluşmaktadır. Birincisi ödüllü bilimsel proje yarışması. Ortaokul, lise ve üniversite düzeylerinde üç kategoride yapılıyor. Çocuklarımız, yılbaşından bu yana projelerini hazırlıyordu. Onları aldık, başvurularını değerlendirdik. Bugün de jürimiz ön değerlendirmeden sonra nihai kararını verecek. Fuarımızda ayrıca il içi ve dışından kurum ve kuruluş stantları var. Kendi ürünlerini ve çalışmalarını, kullandıkları bilgi ve teknoloji malzemelerini tanıtıyorlar. Bunun dışında öğrencilerin, bilimsel anlamda değil de kendi yaptıkları ürünleri sergileyebileceği bir sergi kısmımız var." CİHAN

1. Hakkari Bilim Fuarı açıldı

1. Hakkari Bilim Fuarı açıldı

1. Hakkari Bilim Fuarı açıldı

1. Hakkari Bilim Fuarı açıldı

1. Hakkari Bilim Fuarı açıldı

1. Hakkari Bilim Fuarı açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.