1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 13 Kişi Adliyede!...
13 Kişi Adliyede!...

13 Kişi Adliyede!...

Sosyal Medyada Eylemcileri Kışkırtıkları İddia Edilen 13 Kişi Adliyede!..

A+A-

Adana'da Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından sosyal medyayı ve akıllı cep telefonlarına indirilen programı kullanarak halkı kışkırttıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 13 kişi adli mercilere sevk edildi. Bu kişilerin eylemlere de katılarak halkı yönlendirdikleri ile sürülüyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ülke genelinde “İstanbul Gezi Parkı direnişi eylemine” destek adı altında bazı marjinal grupların, Adana'da sosyal paylaşım siteleri ve cep telefonu uygulaması üzerinden haberleştikleri belirlendi. Örgütlü bir yapıyla eylemlerde atılacak sloganları, kamu mallarına verilecek zararları, gösterilecek direniş düzeyini, güvenlik güçlerine karşı yapılacak tahrikleri yönettikleri ve planladıkları öne sürülen şüphelilerin ayrıca olaylar içinde yer aldıkları, kışkırtıcı ve yönlendirici söylemlerde bulundukları, halkı provoke ettikleri, kamu mallarına, bankalara, parti binalarına, özel işyerleri ve araçlara da zarar verdikleri belirlendi. Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nce gözaltına alınan O.G., D.U., O.Ç., A.K., S.T., U.Y., M.A., A.İ., B.T., M.Y., O.A., D.T. ve U.B. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen gözaltı kararına istinaden yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 2'si kadın 13 kişi adli mercilere sevk edildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü bozmaya, yıkmaya çalışan, kamu mallarına zarar veren, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yalan haberlerle halkı suç işlemeye provoke eden, içerisinde bulunduğu grupları kanunlara uymamaya tahrik eden, polise karşı görevlerini yaptırmamak için direnen organize yapılara da asla müsamaha gösterilmeyecektir." denildi.
CİHAN

Sosyal medyada eylemcileri kışkırtıkları iddia edilen 13 kişi adliyede

Sosyal medyada eylemcileri kışkırtıkları iddia edilen 13 kişi adliyede

Sosyal medyada eylemcileri kışkırtıkları iddia edilen 13 kişi adliyede

Sosyal medyada eylemcileri kışkırtıkları iddia edilen 13 kişi adliyede

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.