Altın 5686.353
BIST 10583.75
Dolar 42.3264
Euro 49.27
Sterlin 55.6028
Ankara 9°C

14-11-2025 / CUMA GÜNDEMİ

14-11-2025 / CUMA GÜNDEMİ
Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.
Ankara

İŞTE GÜNÜN GÜNDEM ÖZETİ

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Uluslararası İnsan Hakları Konferansı ve Yankılar Sergisi Açılış Programı"na katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ⁠Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarlarına ziyarette bulunacak, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ile görüşecek, ⁠Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirecek, ⁠Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler ile bir araya gelecek, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na iştirak edecek.

(Lefkoşa/12.15-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen C130 tipi askeri kargo uçağında şehit olan 20 askerin naaşı, Mürted Hava Meydan Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş İlker Aykut’un cuma vakti düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Tekirdağ/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman İndere'de 350 bininci deprem konutunun teslim töreni öncesi basın açıklaması yapacak.

(Adıyaman/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığının 2026 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ FİNANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini açıklayacak.

(İstanbul/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı ücretli çalışan istatistikleri ile hizmet ve inşaat üretim istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Gazze'deki ateşkes süreci, İsrail'in ateşkes ihlalleri, bölgedeki insani durum ve gelişmelerin uluslararası alandaki yansımaları takip ediliyor.

(Gazze/Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Anayasa Mahkemesinin ev sahipliğinde, "İnsan Haklarının Standardizasyonu ve Anayasa Yargısının Rolü" konulu Balkan Anayasa Mahkemeleri Forumu 3. Konferansı düzenlenecek.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Bulgaristan ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayarak kara yoluyla Bursa'ya gidecek.

- A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir oyuncusu, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Bulgaristan ile oynanacak beşinci maç öncesi Bursa'da Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Bulgaristan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Aleksandar Dimitrov ve bir oyuncusu, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Türkiye'ye konuk olacakları beşinci maç öncesi Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştirecek; Bulgaristan, maçın hazırlıklarını yapacağı son antrenmanla tamamlayacak.

(İstanbul/12.00/Bursa/18.15/19.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki dördüncü maçında Ukrayna'yı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda ağırlayacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi'nde Nijerya ile hazırlık maçı yapacak.

(İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol Avrupa Ligi'nin on birinci haftasında Anadolu Efes, Almanya'nın Bayern Münih ekibiyle Antalya'da karşı karşıya gelecek.

(Antalya/20.00) (Fotoğraflı)

5- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftası, Onvo Büyükçekmece Basketbol-Galatasaray MCT Technic maçıyla başlayacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

6- 2025 İslami Dayanışma Oyunları'na Suudi Arabistan'da devam edilecek.

(Riyad) (Fotoğraflı)

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir