1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 1453 Genç, Adıyaman’da İstanbul’un Fethi İçin Bir Araya Geldi
1453 Genç, Adıyaman’da İstanbul’un Fethi İçin Bir Araya Geldi

1453 Genç, Adıyaman’da İstanbul’un Fethi İçin Bir Araya Geldi

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümü münasebetiyle '1453 Genç İstanbul’un Fethinde Buluşuyor' programı kapsamında Adıyaman’da 1453 genç, Mahmut El Ensari Ali Dağı mesire alanında buluştu.

A+A-

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümü münasebetiyle '1453 Genç İstanbul’un Fethinde Buluşuyor' programı kapsamında Adıyaman’da 1453 genç, Mahmut El Ensari Ali Dağı mesire alanında buluştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman’daki sivil toplum kuruluşları tarafından müşterek organize edilen etkinlikte tarihin dönüm noktası sayılabilecek fethi, Adıyaman’da bir araya gelen 1453 genç andı. Ali Dağı mesire alanındaki program, saygı duruşu ve mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşı ve Kur-an’ı Kerim okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, bugün dünya tarihini seyrini değiştiren en önemli zaferlerden biri olan İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Vali Demirtaş, şunları söyledi: “İstanbul'un fethi herhangi bir tarihî hadise değildir. Bu şanlı fetih, yüzyıllar içinde oluşup, kökleşen bir cihan devleti olma projesinin bir sonucudur. Bu proje, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Hadis-i Şerif'inde dillendirdiği 'İstanbul elbet bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel bir kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.' şeklindeki sözleriyle müjdelenmiştir. Nihayet bu zafer Osmanlı Sultanı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet’e ve askerlerine nasip olmuştur.”

Bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasına neden olan bu fethin Baş Kumandanı Sultan Fatih'in başarısının sebepleri iyi anlaşılıp günümüze uyarlanarak idealimizdeki neslin yetiştirilmesine örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, “Bizler çocuklarımıza ufuk vermek zorundayız. Böyle şanlı Zaferlerimizi anlatalım ki, gençlerimiz tarihe yön veren bir milletin evlatları olduklarını bilsinler ve bu özgüvenle, bu inançla yeni başarılara yürüsünler, inançları uğrunda fedakârlık yapabilme zevkini tatsınlar.” dedi.
İstanbul`un fethinin 560 yıl önce sadece kahramanlık ve fedakârlık ruhuyla değil, şanlı zaferde kardeşliğin ön planda tutularak ve aynı amaca yönelerek kazanıldığını ifade eden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Adıyaman ilimizde sağladığı birlik, beraberlik ve eşsiz hoşgörü ile bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkmaktadır. Bugün burada oluşturulan atmosfer de bunun en açık örneğidir. Bu fetih yılında Valilik olarak biz de gençlerimizi bir araya getirerek, gençlerin geçmişi ve şanlı tarihimizi anlayarak, o heyecanı yaşamalarını istedik. 560 yıl önce ortaya konulan yüksek iradeye, hoşgörü anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu gerçeğini göz ardı etmeden, surların önünden İstanbul’un fethine nasıl vardıysak, Çanakkale’de nasıl omuz omuza olduysak, bugün de 75 milyon vatan evladı olarak, dünyada adaletin yeniden tesisi için, güçlü bir Türkiye için tarihimizden gelen değerlere sahip çıktığımızda önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır.”

Konuşmalardan sonra, mehter takımı bir konser vererek, sporcu gençler tarafından değişik spor gösterisi sunumu yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda genç katıldı. CİHAN

1453 genç, Adıyaman’da İstanbul’un fethi için bir araya geldi

1453 genç, Adıyaman’da İstanbul’un fethi için bir araya geldi

1453 genç, Adıyaman’da İstanbul’un fethi için bir araya geldi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.