1. YAZARLAR

  2. MEHTAP ŞAFAK

  3. 15 MAYISTA GÖKYÜZÜ KAPALI
MEHTAP ŞAFAK

MEHTAP ŞAFAK

Yazarın Tüm Yazıları >

15 MAYISTA GÖKYÜZÜ KAPALI

A+A-

15 MAYISTA GÖKYÜZÜ KAPALI

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu grev var dedi, Türk Hava Yolları lokavt yok dedi…

Türk Hava Yolları (THY) ve bağlı işyerleri işletmesinin tüm işyerlerinde 15 Mayıs Çarşamba günü grevin uygulamaya konulmasına karar verdi.

Hava-iş Genel Merkez Yönetim Kurulu bugün THY'de 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi uyuşmazlığı ile ilgili yaptığı toplantının ardından 15 Mayıs Çarşamba günü grev yapılacağı açıklamasını yaptı.

Hemen ardında Türk Hava Yolları cevabını gönderiverdi. ‘Siz istediğiniz kadar grev kararı alın, biz de lokavt mokavtyok’ dedi.

Uzun zamandır THY türbülansa girip girip çıkıyor sanki. Tıpkı uçaklar gibi hava yollarımız da yüksek tansiyon ve farklı düşünceler nedeniyle sarsıntı geçiriyor. THY çalışanları ise alınan grev kararı ile çıkmayan lokavt kararı arasında sıkışıp kalmış durumda.

Hadi o tarihte önemli yolculuklar yapması gereken yolcuları bir yana bırakalım çalışanların hali ne olacak?

Şimdi çalışanlar uçacak mıı duracak mı?

Bir zamanların pek havalı ve afili çalışanları şimdilerde pek şaşkın ve mutsuz. Kısacası greve katılan da katılmayanda damgalanacak. Çalışanlar greve katılmazsa mahkemeye verilecek, katılırsa da Türk Hava Yolları çalışanlarını işten atacak. Yukarı tükürseler THY aşağı tükürseler sendika, ortasına da hak kerim. Hal böyle olunca da çalışanlar ‘Acaba mahkeme yollarını mı arşınlayarak mı yoksa ellerimizde cv’lerle kapı kapı iş mi arayarak mı rezil olalım’ ın derdine düştüler.

Kısacası filler tepişirken karıncalar ezilmeyecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.