1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 15 Yıl Sonra Aynı Sınıfta Buluşacaklar
15 Yıl Sonra Aynı Sınıfta Buluşacaklar

15 Yıl Sonra Aynı Sınıfta Buluşacaklar

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Kemaliye İlkokulu’nun değişik sınıflarından ‘Hayal Dünyası’ adlı açık uçlu sınıf toplantılarına katılan öğrenciler, 15 yıl sonra aynı sınıfta buluşmaya karar verdi.

A+A-

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Kemaliye İlkokulu’nun değişik sınıflarından ‘Hayal Dünyası’ adlı açık uçlu sınıf toplantılarına katılan öğrenciler, 15 yıl sonra aynı sınıfta buluşmaya karar verdi.

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ö. Ferda Malkoçoğlu ve Metin Yılmaz önderliğinde yürütülen açık uçlu sınıf toplantılarının 22'incisi Vakfıkebir Kemaliye İlkokulu’nda yapıldı. Değişik sınıflarda bir araya gelen öğrencilere formatör öğretmen tarafından değişik sorular yöneltilerek alınan cevapların hepsinin doğru sayılması kısa süre de olsa öğrencilerde kendilerine güven duygularını geliştirdi. ‘Hayal Dünyası’ adlı açık uçlu sınıf toplantısını Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci ve İlçe Milli eğitim Müdürü Şahin Işık da katıldı.

"BİR YAŞAM TARZI HALİNE GETİRMELİSİNİZ"

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Kaymakam Arısoy, Vakfıkebir ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunun altını çizerek, öğretmen arkadaşların sene başında bir araya gelerek yapılacak faaliyetler için komisyonlar oluşturup çalışmaya başlamalarıyla bu noktaya gelindiğine vurgu yaptı. Arısoy, "Kitap okuma kampanyaları, sorun kumbarası, hayal dünyası gibi projeler, değerler eğitimi, örnek davranış sergileyen arkadaşlarımızın ödüllendirilmesi ve eğitimde yaygınlaşmayı hedefleyen programlar ne kadar paylaşmaya ve üretmeye açık olduğumuzun bir göstergesidir. Bu alışkanlığın gelecekte de devam etmesini istiyorum. Muhataplarınıza ne olduğunu sorabilmek ve onların fikrini alabilmek, bir takım ruhu ile sorunları aşabilmek alışkanlığını kazanmalı ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmelisiniz." dedi. Arısoy ayrıca, bu tür başarılı çalışmaların gelecek yıllarda daha da artarak uygulanmasının çok daha yararlı olacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Hayri Birinci'de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda bu tür imkanlardan yoksun olduklarını hatırlatarak, daha sonra bunun bedelini ağır ödediklerini hatırlattı. Birinci, "Suskun bireyler olarak yetiştirildiğimiz için sorgulayamadık ve toplum karşısında büyük sıkıntılar çektik, bocaladık. Şu anda sizlere sağlanan imkanlar bizlere sağlanmadı. Şimdi sizler düşüncelerinizi rahatça söyleyebiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.