1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 17 yılın ardından işçi alımını gerçekleştirdi
17 yılın ardından işçi alımını gerçekleştirdi

17 yılın ardından işçi alımını gerçekleştirdi

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü 17 yıl sonra 3 bin 500 yeni işçiyi kadrosuna kattı.

A+A-

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu sabah düzenlediği basın açıklamasında, İŞ-KUR üzerinden gerçekleştirilen işçi alımlarını değerlendirdi. Sütlüoğlu, 9 bin 726 olan personel sayılarının 13 bin 226’ya yükseldiğini belirterek, “İşçi alım süreci yaşandı, dün tamamlandı. Nisan ayı öncesi süreci tamamlamayı hedefliyorduk. İŞ-KUR mevzuatından kaynaklı süreç bir ara kesintiye uğradı. Bizim aradığımız özelikle işçileri İŞKUR mevzuatına göre almak mümkün olmadı. Çünkü biz ağırlıkta erkek ve belli yaşta beden işçisi almayı hedeflemiştik. Mevcut mevzuata göre bayan ve yaşlı işçilerinde alınması gerekecekti. Çalışma ve Sosyal Bakanlığımız ile yürütülen çalışma ile mevzuat uygun hale getirildi. Bu süreç işçi alımında zaman kaybına neden oldu. 29 Nisan’da İŞ-KUR’a yapılan başvurulan bize ulaştırıldı. 5 Nisan’da kura çekimlerine Rize’de başladık. Sırası ile Trabzon, Artvin ve Giresun’da da kura çekimleri gerçekleştirildi. Kura çekimlerinde işe alınacak yükleme işçileri belirlendi. Bunun dışında alınacak imalat işçileri ise KPSS puanına göre belirlenecek" dedi.

"İŞ-KUR’dan başvuruda bulunan kişilere 'mülakatı kazandınız' şeklinde mesaj atılmış" diyen Sütlüoğlu "Böyle bir şey söz konusu değil. 15 gün içerisinde iş başı yapmayan işçilerin yerine sırasına göre yedekler işe alınacak. Yükleme işçilerinde kimin şansı varsa o, imalat işçilerinde ise yüksek puanına göre işçi aldık. Her hangi bir ayrıcalık söz konusu olmadı. İŞ-KUR’un attığı, kafa karıştıran ve dedikodulara neden olan su SMS bizimle ilgili değildir. Kurnadan çıkan işçilerimiz biran önce ilgili fabrikalara gidip iş başı yapsınlar. Ailemize yeni katılan bu kardeşler lerimize hoş geldin diyoruz. Yapılan alımlar ile 9 bin 726 olan çalışan sayımız 13 bin 226’a yükseldi. Toplamda 26 bin 400 müracaat oldu. Biz bu müracaatlardan 3 bin 500’ünü alabildik” şeklinde konuştu.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR’da 8 yıl sonra işçi alımı gerçekleştirildiğini, 17 yıl sonra ise ilk kez bu derecede ciddi bir alım gerçekleştirildiğini ifade ederek “8 Yıl sonra işçi alımı gerçekleştirdik. Bu denli yüksek oranda bir alımı 17 yıl sonra gerçekleştirmiş olduk. 2007 yılında ise bin 351 işçi alınmıştı. Alınanların 350’si çay eksperidir. Müracaat eden tüm çay eksperleri işe alındı. 180’ Orman Mühendisi. 600’ü Endüstri Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu mezunu, toplamda 2 bin 370 yükleme işçisi alınmış oldu” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.