1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 19-01-2023 / PERŞEMBE GÜNDEMİ
19-01-2023 / PERŞEMBE GÜNDEMİ

19-01-2023 / PERŞEMBE GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-
GÜNDEM ÖZET

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Amasya Badal Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katılacak!

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye-Sudan Protokol İmza Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ticaret ve sanayi odaları ile Balıklı Meydanı'nda esnafa ziyarette bulunacak, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Gençlik Buluşması etkinliğine katılacak.

(Gaziantep/10.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu parti genel merkezinde, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı Celal Bayar Köşkü'nde ziyaret edecek.

(Ankara/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den..

- Genel Kurulda, kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini içeren Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

- Anayasa Komisyonunda, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifi görüşülecek.

(TBMM/14.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ FİNANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Ulusal Enerji Planı" ile "Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası"nı kamuoyuyla paylaşacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Gümüşhacıköy İlçe Başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, Amasya Badal Tüneli açılış törenine katılacak.

(Amasya/11.45/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak, aralık ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesi ile haftalık para ve banka istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/14.00/14.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu, dördüncü gününde liderlerin konuşmaları ve oturumlarla devam edecek.

(Davos) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Yükseköğrenimlerini Türkiye'de tamamlayarak ülkelerinde üst düzey görevlerde ve başarılı alanlarda çalışan "Türkiye mezunları", Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca düzenlenecek "Türkiye Mezunları Forumu"nda bir araya gelecek.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turu, Gaziantep FK-Arabam.com Konyaspor ve Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Gaziantep/17.30/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 20. haftasında Fenerbahçe Beko, Fransa'nın Monaco takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftasında C Grubu'nda VakıfBank, Almanya'nın Potsdam ekibini konuk edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

4- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 13. hafta Nilüfer Belediyespor-Trabzon Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

(Bursa/14.00) (Fotoğraflı)

5- Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'a ana tablo maçlarıyla devam edilecek.

(Melbourne) (Fotoğraflı)

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.