21 Ağustos 2026
Altın 7084.97
BIST 14495.24
Dolar 48.0613
Euro 56.2869
Sterlin 65.6988
Ankara 30°C

19 Mayıs, Afyonkarahisar'da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs, Afyonkarahisar'da Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 91. yıl dönümü, Afyonkarahisar'da düzenlenen etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlama

Kutlamalara, Kocatepe Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı. Atatürk Stadı'ndaki program izci öğrencilerin Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'ya Türk Bayrağı'nı vermesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, büyük milletlerin tarihinde, o ulusun, hatta dünyanın kaderini değiştiren kahramanlar olduğunu söyledi. Bunların daha çok kriz zamanlarında ortaya çıktıklarını dile getiren Müdür Yıldırım, büyük kahramanların, ulusların hayati güçlerini kendi benliklerinde toplayarak felaket anında yeniden doğuşa vesile olduklarını kaydetti. Yıldırım, o şahsiyetlerin en büyüklerinden olan Mustafa Kemal Atatürk'ün geçtiğimiz yüzyılın Türk ve dünya tarihinde ortaya çıktığını ve tarihin akışını değiştirmiş müstesna bir kişi olduğunu belirtti.

Yıldırım, kutlanan 19 Mayıs'ın en önemli taraflarından birinin de spor bayramı olduğu göz önüne alındığında, gençliği ve sporu birlikte değerlendirmek gerektiğini bildirdi. Yıldırım şöyle devam etti: "Bugün sahip olduğumuz en büyük değer olan cumhuriyet fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister. O halde siz gençlere verilmiş bütün emanetleri koruyup gözetmek, ilerletmek ve geliştirerek çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarmak en büyük görevdir."

Törende, okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim, bilgi yarışması ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali Haluk İmga, Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akçan verdi.

Kutlamalar, Fatih Lisesi bandosu eşliğindeki geçiş töreninin ardından, öğrenciler tarafından yapılan gösteriler ile sona erdi. Öğrencilerin gösterisi vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi ve ayakta alkışlandı. Tören sonunda Vali İmga ve beraberindekiler stat içine inerek gösterilerde görev alan öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir