07 Şubat 2026
Altın 6942.65
BIST 12433.5
Dolar 43.5991
Euro 51.57
Sterlin 59.326
Ankara 13°C

2 askeri şehit eden teröristler öldürüldü

2 askeri şehit eden teröristler öldürüldü
Şırnak’ta dün güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yaşanan çatışmada 2 askeri şehit eden teröristlerden 2’si öldürüldü.

Şırnak kent merkezinde, 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” sürüyor. Bu çerçevede, dün kentin Bahçelievler Mahallesi’ne operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada, Astsubay Murat Erdi Eker ve Uzman Çavuş Habip Gökçe şehit olmuştu. Bunun üzerine mahalledeki operasyon yoğunlaştırıldı.

Teröristlerin kaldıkları yerler insansız hava araçlarıyla tespit edilerek, ağır makineli silahlarla vuruldu. Mahallede çembere alınan teröristlere “teslim ol” çağrısı da yapan güvenlik güçleri, bu çağrıya silahla karşılık veren 2 PKK’lıyı öldürdü. Kentte, 14 Mart’tan bu yana devam eden operasyonda, öldürülen terörist sayısı 219’a yükselirken, toplam 655 patlayıcı imha edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir