16 Aralık 2025
Altın 5901.458
BIST 11348.83
Dolar 42.6986
Euro 50.2969
Sterlin 57.3868
Ankara 6°C

'2009 Gaziantep'in Yıldızları' Ödülleri Sahiplerini Buldu

'2009 Gaziantep'in Yıldızları' Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), "2009 Gaziantep'in Yıldızları" ödül gecesi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Dedeman Otel'de düzenlenen ödül töreni...
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), "2009 Gaziantep'in Yıldızları" ödül gecesi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Dedeman Otel'de düzenlenen ödül töreninde başarı sanayicilere ödül verildi. Törende, Türkiye'nin en büyük bin sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran 31 firma ile Ar-Ge ve İnovasyon kategorisinde 29 firmaya ödül verildi. GSO'da 20. hizmet yılını tamamlayan Atilla Güner ve Durmuş İşsever'in de plaketle ödüllendirildiği törende, Gaziantep logosu kullanma sözleşmesi imzalayan 12 firma temsilcisine de sertifikaları verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, "Gaziantep'in başarısının en önemli değeri olan ortak aklı bugün burada görmekten duyduğum mutluluğu özellikle belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Krizin birinci yılında geriye bakıldığında çok zor bir yılın arkada kaldığını belirten Koçer, ekonomik değerlerin altüst olduğu ve bugün krizin etkilerini hala tartışıldığını ifade etti.

Koçer, "Türkiye'de sanayi üretimi ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5, bir önceki aya göre de yüzde 13,7 artış gösterdi. Gaziantep olarak bu süreçte, ihracatımızı koruduk ve en az işçi çıkaran şehir olduk. Ülke ve ürün çeşitliliğimiz rekabet gücümüzü artırdı. Krize 7. sırada girdik. Şimdi ihracatta 6. sıradayız. İhracatımızın yüzde 93'ü sanayi ürünü. Dünyanın 156 ülkesine onlarca kalem mal satıyoruz. Bölgelere göre ihracatta en büyük paya sahip şehiriz. Türkiye'de en fazla ihracatçı firmaya sahip il Gaziantep. Irak'a en fazla ihracat yapan şehir konumundayız. En fazla marka başvurusu yapan 5. kentiz. Markalaşmadaki başarımız Ar-Ge ve inovasyondaki çabalarımız bizi daha dayanıklı hale getirdi. Şehrin önüne koyduğumuz her projeden çok önemli sonuçlar elde ettik. İşte bu değişim ve dönüşüm Gaziantep sanayisini geleceğe taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Yüksek teknoloji ve nano teknoloji ile üretim yapan, kendi makinesini kendi üreten bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Koçer, şöyle konuştu: "Türkiye'nin krizde keşfettiği komşularla ticareti Gaziantep yıllardır özveri ile yaptı. Hala bankacılık sistemi olmayan bu ülkelerde var olmak kolay değildi. Irak ve Suriye başta olmak üzere Ürdün, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, İran ve Afrika ülkeleri son 3 yılda Gaziantep'in en önemli kazancı olmuştur. Suriye ile vizenin kaldırılması ve bölge ülkelerindeki ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Hükümetimizin komşu ülkeler politikasındaki açılımlarını ve çabalarını destekliyoruz."

"GELECEĞİ GÖREREK ŞEHRİN ÖNÜNE VİZYON PROJELERİ KOYDUK"

Yıllardan beri şehrin önüne geleceği görerek vizyon projelerini koyduklarını belirten Koçer, "Proje üretmenin hayati kavram olduğunu vurguladık. Yaptığımız tüm çalışmalarda Gaziantep sanayisinin rekabet gücünün artması ve vizyonunun gelişmesi için çaba gösterdik. Bu anlamda bu şehir yerinde oturmadı. Her şeyi devletten beklemedi. Dünyadaki değişim ve dönüşümü yakından izledi, hayata geçirmeye çalıştı." diye konuştu.

Hayata geçirdikleri projelere de değinen Koçer, "Artık yaptığımız her işte aklı öne çıkarmak ve akıllı sanayi ürünlerini hedeflemek zorundayız. Dünya neyi konuşuyor ve düşünüyorsa, bizde aynısını düşünmek ve aklımızı o noktaya vermek zorundayız. Artık yüzlerce firmamız ürünleri üzerinde ortak Gaziantep logosunu kullanıyor. Türkiye'de ilk defa bir şehrin sanayi ürünleri ortak logoyla şehrini tanıtmakta, Gaziantep imajını yükseltmektedir. Oda olarak, şehrin değerlerine sahip çıkmak adına girdiğimiz bu yolda, baklavanın coğrafi tescilini Gaziantep'e kazandırdık. Bununla da yetinmedik ilk defa Türkiye'den Avrupa Birliği Komisyonu'na coğrafi işaret tescili için başvuran il olduk ve başvurumuz kabul edildi." ifadelerini kullandı.

"BEZ ÇADIRLARDA BAŞLATTIĞIMIZ FUARLARI TÜRKİYE'NİN EN MODERN FUAR MERKEZİNE TAŞIDIK"

Üniversite -sanayi işbirliğinde Türkiye'ye örnek olacak bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Koçer, Gaziantep'te 10 yılda GSO olarak 35 fuar açtıklarını, bez çadırlarda başlattıkları fuarları, Türkiye'nin en modern fuar merkezine taşıdıklarını ifade etti.

Son dönemde oda olarak kadın ve genç girişimcilere destek verdiklerini belirten Koçer, girişimcilik merkezini hayata geçirdiklerini ve yeni girişimciler yetiştirmek, girişimciliği sürdürmek için çalıştıklarını ifade etti.

Krizde hükümetin verdiği KDV ve ÖTV indirimlerinden bile yararlanan sektör olmamasına rağmen ayakta kalmaya çalıştıklarına dikkat çeken Koçer, "Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmaya çalıştık. Tüm değerlendirmelerimizi rakamsal sonuçlara göre yaptık, asla hamasi sözler sarf etmedik. Ama iyinin yanında sıkıntıyı da dile getirmek görevimiz. Bugün diyoruz ki; ülkenin gündemi öncelikli olarak üretim ve istihdam olmalıdır, aş ve iş olmalıdır. İşsizlik bu ülkenin bir numaralı sorunu olmuştur. Düşen kapasitelerimizi artırmak ve yeni istihdam sağlamak için yeni adımlar atılması gerekmektedir. Sanayide değişim ve dönüşümün desteklenmesini, iç piyasadaki durgunluk için çareler aranmasını, alacaklının alacağını tahsil edemediği bir ortamda ekonomik güvenlik için yeni düzenlemeler yapılmasını, vergiyi ve katma değeri doğuran üretim yapan, istihdam yaratan işletmelerin moral ve motivasyonunun yüksek tutulmasını diliyoruz. " açıklamasında bulundu.

Sanayi üretimindeki olumlu rakamları kalıcı hale getirmek ve büyümeye geçmek zorunda olduklarının altını çizen Nejat Koçer, şöyle devam etti: "Kriz sonrası gelişecek pozitif ortama hazırlıklı olmalıyız. Krizi fırsata çevirmek mümkün. Büyümeyle birlikte yeni şeyler yapmak ve söylemek zorundayız. Dış ticaret gücümüzü arttırmalıyız. Ar-ge ve inovasyona önem vermeliyiz. Rekabet gücümüzü arttırmak için özellikle bu süreçte üretimlerimizde yenilikçiliği, kaliteyi, markayı uygulamalıyız. Akıllı yatırım yapıp, akıllı ürünler üretmek zorundayız. Rakiplerimizden farklı olmanın yolu bu faktörlerden geçiyor. Bugün başarıyı alkışlamak için buradayız. Ben sadece ödül alacakların değil, bu şehirde üretim yapan, istihdam yaratan her bir sanayicimin eline, yüreğine, emeğine sağlık diyorum. Tüm sanayicilerimizi kutluyor, hepsine teşekkür ediyor, onlarla gurur duyuyorum."

GTO BAŞKANI ASLAN: EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞINI KAZANMIŞ KAHRAMANLAR GİBİSİNİZ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da başarılı olan firmaları "Ekonomik kurtuluş savaşını kazanmış kahramanlar" olarak değerlendirdi.

İç piyasanın canlandırılması için alınan tedbirlere devam edilmesini isteyen Aslan, "Kayıt dışı da bana göre sulandırıldı. Bence sıkıntı kayıtlı olup da aldığı veya verdiği faturaların gerçeğinden düşük gösterilmesi. Birçok şeyi giderlerimizde gösteremezken, tüm gelirlerimizi gösteriyoruz. Bu sistem vergi kaçırmayı teşvik ediyor bana göre. Her gideri de kabul eden bir vergi sistemini kabul etmeliyiz" dedi.

Hükümetin dış politika konusunda şahsiyetli bir politika izlediğine dikkati çeken Aslan, "Dış politikada çok önemli adımlar atılıyor. Bu konuda sizleri destekliyoruz. Komşu ülkelerle geliştirilen ilişkiler sadece ekonomik boyutuyla ele alınmamalı. Bu konuda 'Türkiye eksen değiştiriyor' diyenler var. Esasında Türkiye eksenini doğrultuyor. Tabiki AB hedefinden sapmamalıyız, hedefimiz AB'ye tam üyelik olmalı." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de "Ekonomik kurtuluş savaşını kazanan firmaları kutluyorum. Sizler gönlümüzdeki kahramanlarsınız. İstihdama katkı sağlayarak, sosyal hayatın yükselmesine de katkıda bulunuyorsunuz, sizleri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı ise Gaziantep'in sanayi ve ticaret alanında yakaladığı başarı ile tüm illere örnek teşkil ettiğini ifade ederek, "Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmaya rağmen firmalarımız başarılarını devam ettirdiler. Bu başarılarından dolayı firma sahiplerini ve çalışanlarını kutluyorum. Gaziantep'in örnek bir il olarak gösterilmesinde başarılı olan firmalarımızın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından firmalara ödülleri verildi. Ödül töreninin sonunda ise GSO tarafından hazırlanan "Gaziantep Marşı" hep birlikte okundu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir