15 Aralık 2025
Altın 5956.881
BIST 11458.68
Dolar 42.6959
Euro 50.1726
Sterlin 57.1344
Ankara 6°C

2010 Karadeniz Kore Kültür Festivali Trabzon'da Yapılacak

2010 Karadeniz Kore Kültür Festivali Trabzon'da Yapılacak
Kore Savaşı'nın 60. yıldönümünü kapsamında Trabzon'da, 2010 Karadeniz Kore Kültür Festivali gerçekleştirilecek. 8 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde, Kore kültürünün tanıtımına yönelik etkinlikler yapılacak. Güney Kore Cumhu

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Heechul Lee, düzenlediği basın toplantısında, Kore Savaşı'nın 60. yıldönümünü anmak üzere İstanbul ve Ankara'dan sonra Trabzon'da da bir etkinlik düzenleneceğini belirtti.

Lee, 8 Ekim Cuma günü yapılacak 2010 Karadeniz Kore Kültür Festivali'ne katılanların Kore kültürü ve mutfağı yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi. Etkinlikler de ayrıca, ülkesinin geleneksel müzikleri ile bir de kolbastı gösterisi yapılacağı bilgisini verdi.

Kore'de İstanbul ve Ankara'dan sonra en çok tanınan Türk ilinin Trabzon olduğunu anlatan Lee, "Geçmişte Güney Koreli futbolcu Eul Lee Young burada oynadı. Trabzonlu teknik adam Şenol Güneş de ülkemizde görev yaptı. Hemen hemen her Koreli Trabzon'u bilir. Bizde bu nedenle bir anma töreni de Trabzon'da yapmayı uygun gördük. Bu organizasyonlar iki ülke arasında var olan birlik ve beraberliği daha ileri noktaya taşıyacak." dedi.

Lee, 8 Ekim'den itibaren Trabzon'daki bir sinemada da ücretsiz olarak Kore filmleri izlenebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir