1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 22-03-2024 / CUMA GÜNDEMİ
22-03-2024 / CUMA GÜNDEMİ

22-03-2024 / CUMA GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

Ankara

BUGÜNÜN GÜNDEM ÖZETİ

1- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iftarda bir araya gelecek ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğini ziyaret edecek.

(İstanbul /19.25/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Valiliğe ziyarette bulunacak, Kocaeli İş Dünyası Buluşması'na iştirak edecek, İstanbul'da Vanlı Hemşehrilerle İftar Programı'na katılacak.

(Kocaeli/12.10/15.00/İstanbul/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alsancak'ta "Romanlar Buluşması" programına katılacak, Buca'da halkla buluşacak, Konak'ta iftar programına, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in Proje Tanıtım Toplantısı'na iştirak edecek.

(İzmir/14.00-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni, Türkiye Yaşlı Profili Araştırması Bilgilendirme Programı ile Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı İftar Programı'na katılacak.

(Ankara/10.00/11.30/19.09) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erenler Mahallesi'ne ziyarette bulunacak, kentsel dönüşüm alanları saha incelemesi ve basın açıklaması yapacak, mimar, mühendis, müteahhit ve kentsel dönüşüm planlaması gerçekleştirilen mahallelerdeki semt sakinleriyle Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na ve iftar programına iştirak edecek.

(Tokat/16.30/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Döşemealtı Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya gelecek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti 40. Yıl Gecesi ve iftar programına katılacak.

(Antalya/14.00/19.18) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Valilik ziyaretinin ardından Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Bayrak Töreni'ne, il eğitim yöneticileriyle toplantıya katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak, AK Parti İl Teşkilatı İftar Programı'na iştirak edecek ve vatandaşlarla buluşacak.

(Burdur/10.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Barbaros Camisi'nde cuma namazı kılacak, esnafı ve Bayrampaşa Devlet Hastanesini ziyaret edecek.

(İstanbul/13.15/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Marmaraereğlisi, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Tekirdağ/14.00/15.40/17.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş ve Kayseri gençlik buluşmalarına, Kayseri Belediyesince düzenlenen iftar programına iştirak edecek.

(Kahramanmaraş/11.10/Kayseri/15.45/18.59) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ile Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürlüğüne ziyarette bulunacak, Tohum Dağıtım Töreni ile Sektör Paydaşları Toplantısı'na iştirak edecek, RTS Tohumculuk'u, mercimek tarlalarını ve Besi OSB'yi ziyaret edecek, iftar programına katılacak.

(Şanlıurfa/10.00-18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tonya'da halk buluşmasına katılacak, Vakfıkebir ve Ortahisar'da seçim irtibat bürolarının açılışını yapacak, spor camiasıyla iftarda bir araya gelecek, Gençlik Şöleni'ne iştirak edecek.

(Trabzon/11.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranı ile iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılı Türkiye yaşlı profili araştırması sonuçlarını, ocak ayı dış ticaret endekslerini, mart ayı hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB Zirvesi'nin ikinci gün oturumları yapılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Gazze/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu, Kültür ve Spor Merkezi'nin açılışına katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin hazırlıkları kapsamında deplasmanda Macaristan ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

(Budapeşte/22.45) (Fotoğraflı)

3- UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Pendik Stadı'nda Gürcistan ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- THY Avrupa Ligi'nin 31. haftasında Fenerbahçe Beko, İtalya'nın EA7 Emporio Armani Milan takımına konuk olacak.

(Milano/22.30) (Fotoğraflı)

5- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftası, Reeder Samsunspor-Bursaspor İnfo Yatırım maçıyla başlayacak.

(Samsun/18.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 18. haftası, Nilüfer Belediyespor-İzmir Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.

(Bursa/17.00) (Fotoğraflı)

7- Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen 2. Down Sendromlular Spor Oyunları'na (Trisome Games) devam edilecek.

(Antalya) (Fotoğraflı)

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.