1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 22 Yaşında Bıraktığı Üniversiteden 44’ünde Birincilikle Mezun Oldu
22 Yaşında Bıraktığı Üniversiteden 44’ünde Birincilikle Mezun Oldu

22 Yaşında Bıraktığı Üniversiteden 44’ünde Birincilikle Mezun Oldu

Yaşar Üniversitesi, bu yıl alışılmamış bir öğrenciyi mezun etti. Evlilik sebebiyle 22 yaşında üniversite eğitimini yarım bırakan Dilşad Bilicioğlu, 44’ünde hem bölüm hem de okul birinciliğiyle mezun oldu.

A+A-

Yaşar Üniversitesi, bu yıl alışılmamış bir öğrenciyi mezun etti. Evlilik sebebiyle 22 yaşında üniversite eğitimini yarım bırakan Dilşad Bilicioğlu, 44’ünde hem bölüm hem de okul birinciliğiyle mezun oldu. Herkese örnek bir başarı öyküsüne imza atan iki çocuk annesi Bilicioğlu, mezuniyet törenine katılan başta eşi ve oğulları olmak üzere herkesten büyük alkış aldı.

18 yaşında kimya mühendisliğini kazanan Dilşad Bilicioğlu, 22 yaşında Nevzat Bilicioğlu ile evlenerek eğitimini yarıda bıraktı. Okuduğu bölümün yeteneklerine uygun olmadığını düşündüğü için bırakmakta tereddüt etmediğini söyleyen genç kadın, 22 yıl boyunca ev hanımı olarak yaşamını sürdürdü. Eşinin ve arkadaşlarının ısrarı üzerine dört yıl önce tekrar üniversite sınavına giren Bilicioğlu, ilk tercihi olan Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. İki çocuk annesi olmasına rağmen kısa sürede üniversite hayatına uyum sağlayan ve en yakın arkadaşlarını üniversitede edinen Bilicioğlu, büyük bir başarıya imza attı. Aksatmadan gititği okulunda çalışkanlığıyla dikkat çeken Bilicioğlu, dört yılını şöyle anlattı: “18 yaşında üniversite eğitimime başladığımda, kısa sürede kendime uygun olmayan bir bölüm tercihi yaptığımı farkettim. Sanki aldığım dersler, yeteneklerim ve dünyayı algılayış biçimimle bir türlü uyuşmuyordu. Bu sebeple okulu bırakmak benim için hiç zor olmadı ancak yabancı dile yeteneğim eşim ve arkadaşlarım tarafından bilindiği için biraz da onların ısrarı üzerine üniversite sınavına tekrar girmeye karar verdim. Okula başladığımda küçük oğlum henüz 1 yaşında olduğu için zorlanacağımı düşünüyordum ancak şimdi iyi ki girmişim diyorum. Hayatımın en güzel ve en verimli dört yılını geçirdim, hattâ okurken hep, 'Üniversite, 40’ından sonra daha güzelmiş.' dedim. Ne yapmak isteğimi artık çok iyi biliyordum. Arkadaş edinme konusunda da neredeyse hiç zorlanmadım, hepsi bana çok yakın davrandılar.”

Derslerin yanısıra vaktinin çoğunu üniversiteden edindiği genç arkadaşlarıyla geçirdiğini dile getiren başarılı anne Dilşad Bilicioğlu, “Tüm bölümler arasında en yüksek not ortalamasına sahip öğrenci olarak mezun olmak elbette bana çok büyük gurur verdi. Bu dört yılda edindiğim en büyük hazine ise yeni nesille tanışmak oldu. Onlardan çok şey öğrendim, onların gözünden kendi anneliğimi sorguladım. Artık oğullarımla ilgili kararlar alırken çok daha farklı olacağımı düşünüyorum.” dedi. CİHAN

22 yaşında bıraktığı üniversiteden 44’ünde birincilikle mezun oldu

22 yaşında bıraktığı üniversiteden 44’ünde birincilikle mezun oldu

22 yaşında bıraktığı üniversiteden 44’ünde birincilikle mezun oldu

22 yaşında bıraktığı üniversiteden 44’ünde birincilikle mezun oldu

22 yaşında bıraktığı üniversiteden 44’ünde birincilikle mezun oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.