21 Ağustos 2026
Altın 7134.16
BIST 14514.82
Dolar 48.0486
Euro 56.1622
Sterlin 65.6002
Ankara 31°C

23 Yıllık Oda Başkanı Yine Kazandı

23 Yıllık Oda Başkanı Yine Kazandı
Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın kongresi yapıldı. Seçimler sonucunda 23 yıldır oda başkanlığı yapan Nihat Alpat Öztürk, koltuğunu kaptırmadı.
Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın kongresi yapıldı. Seçimler sonucunda 23 yıldır oda başkanlığı yapan Nihat Alpat Öztürk, koltuğunu kaptırmadı. Yapılan genel kurulun ardından Öztürk, yeniden Oda başkanı oldu. Eski Nikâh Salonu'nda yapılan kongrenin divan başkanlığını Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Naci Sulkalar yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrede Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nihat Alpat Öztürk'ün faaliyet raporunu okuması ile başladı. 39. genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulunan Öztürk, Üye aidatları konusunda sağlanan kolaylıkları anlattı.

Öztürk'ün konuşmasının ardından Divan Başkanı Naci Sulkalar söz isteyen üyeleri kürsüye davet etti. İlk sözü Nazmi Özcan aldı. Özcan, Öztürk'ün yapmış olduğu faaliyetleri anlatmaya çalıştığına dikkati çekerek, Öztürk'ün siyasi ilişkiler içinde olduğunu ileri sürdü. Özcan, Nihat Alpat Öztürk'ün önemli biri olduğunu ancak esnafın derdini çözdüğünde değerli biri olacağını aktardı. Özcan'ın ardından üye Celal Arslan söz aldı. Arslan da park halindeki aracına ceza geldiğini aktararak, 48 ay vade ile aldığı aracının ödemesinin bir kez gecikmesi halinde 1 günde tamamının ödenmesi için evrak gönderildiğini dile getirdi. 28 yıllık esnaf olduğunu söyleyen Arslan, "Benim 30 yıllık emeğim gidecekse, bu yönetim de gitsin." dedi.

Eleştirilere cevap veren Nihat Alpat Öztürk, şunları kaydetti: "Konuşmacılar arsında kanun maddelerini bilmeyenler söz aldılar. Biz milletvekili değiliz. Sorunlarımızı raporlar halinde üst kurullara taşıyor, siyasilere iletiyor, bakanlıklarla irtibata geçiyoruz. Sorunların çözülmesi için gerekli bütün yollara her zaman başvuruyoruz. Park sorununa değinildi. Bu konuda şunu söyleyebilirim; son dönemde 3-4 tane aracımız yandı. Eğer bu araçlar kamyon parkında olsaydı yanmazdı. Ama ben oda olarak, bu şoförlerimizin zararını üstlenerek ödedim. Kamyon parkından şehir merkezine servis aracı sağladım. Ancak, 1 ayda sadece 1 kişi kullandı." Aday olan iki listenin üyelere tanıtılmasının ardından Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası'na emeği geçenlere birer plaket verildi. Ardından üyeler sandık başına giderek, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odasının yeni yönetim kurulunu belirledi. Yapılan genel kurulda Nihat Alpat Öztürk'ün listesi 313, Fikret Yılmaz'ın listesi 125 ve Hasip Eskioğlu'nun listesi 45 oy aldı. 4 ise geçersiz kabul edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir