06 Ağustos 2026
Altın 6532.16
BIST 13796.41
Dolar 47.5866
Euro 55.0326
Sterlin 64.0004
Ankara 30°C

250 Yıllık Dut Ağacı, Yer Değiştirdi

250 Yıllık Dut Ağacı, Yer Değiştirdi
Adana'da inşaat yapmak için kesilecek 250 yıllık dut ağacı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabası sonucu kurtarıldı.

Adana'da inşaat yapmak için kesilecek 250 yıllık dut ağacı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabası sonucu kurtarıldı. Ağaç, Çobandede Türbesi'nin bulunduğu yere özel vinçle sökülüp yerleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, "Bir ağacın büyümesi için on yıllar gerekiyor, herkesin bu bilinçte olması gerekir." dedi.

Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ndeki arsasına inşaat yapmak isteyen bir vatandaş, bahçesindeki anıt ağaç engeli ile karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri devreye girerek, ağacı kesilmekten kurtardı. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipmanları arasında bulunan özel araç, 250 yıllık olduğu bildirilen dut ağacını hiçbir bir zarar vermeden yerinden söktü. Ağaç kamyonla taşınarak, Çobandede’ye götürüldü. Anıt ağaç burada yine aynı özenle türbenin bahçesine dikildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürü Turgut Hayta, dut ağacının yaklaşık 250 yıllık olduğunu hatırlatarak, "Adanalılardan özellikle rica ediyorum. Büyük ağaçları kesmek zorunda olduklarında bize bilgi versinler. Biz o ağaçları kesmeden yerinden sökerek uygun bir yere dikeriz. Böylece çevreye olan saygımızı gösterdiğimiz gibi ağaçlarımız da yok olmaktan kurtulur. Herkesten duyarlılık bekliyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da çevreye, doğaya ve yeşile duyarlı bir belediye olduklarının altını çizdi. Yaptıkları her uygulamada çevresel konuları dikkate aldıklarını belirten Zihni Aldırmaz, "Bir ağacın büyümesi için on yıllar gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Daha yeşil, daha yaşanır bir Adana’da yaşamak için elele vermemiz gerekiyor. Biz belediye olarak bu duyarlılığı her çalışmamızda gösteriyoruz. Hemşerilerimiz de bu konuda bize yardımcı olsunlar. Ağaçlarını kesmesinler. Gerekirse biz onları yerinden söker, uygun yerlerde yaşaması için transferini gerçekleştiririz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir