1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 29-01-2019 / SALI GÜNDEMİ
29-01-2019 / SALI GÜNDEMİ

29-01-2019 / SALI GÜNDEMİ

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

A+A-

 

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sinema sektörü temsilcilerini kabul edecek.

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanacak.

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinoviç ile bir araya gelecek, heyetler arası görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

4- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il milli eğitim müdürlerinin katılımıyla "2023 Eğitim Vizyonu ve Değişimi Yönetmek Çalıştayı"na katılacak

5- İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit konusundaki B Planı ile milletvekillerinin değişiklik teklifleri İngiliz parlamentosunda oylanacak.

6- Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefetin düzenlediği gösteriler, ABD’nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.

7- ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından gelişmeler izleniyor.

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum takip ediliyor.

9- İslam İşbirliği Teşkilatı Bölgesi'ndeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı Kuruluş Toplantısı'nın ikinci gün oturumları yapılacak.

- Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası Hilal İslam Komitesi Başkanı Ali Buhedma, Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkan Yardımcısı Gilles Carbonnier ve Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Elhadj As Sy ile basın toplantısı düzenleyecek.

10- FETÖ davaları

- Darbe girişimine ilişkin, eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 76 sanığın yargılanmasına İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek

- Darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davanın görülmesi, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

- Darbe girişiminde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

11- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray ile Boluspor arasındaki erteleme rövanş maçı Türk Telekom Stadı'nda oynanacak ve son çeyrek finalist belli olacak.

12- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 13. haftasında D Grubu'nda Beşiktaş Sompo Japan, Belçika temsilcisi Filou'yu BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde konuk edecek. 

13- Basketbolda Kadınlar FIBA Avrupa Ligi'nin 11. haftasında B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

14- Voleybolda Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu 4. hafta maçında Arkas Spor, Rusya temsilcisi Dinamo Moskova ile İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.