Altın 5416.91
BIST 11119.66
Dolar 42.0565
Euro 48.4812
Sterlin 55.2782
Ankara 20°C

3 milletvekiline daha tahliye

3 milletvekiline daha tahliye
KCK davalarından tutuklu yargılanan 3 milletvekili hakkında tahliye kararı çıktı!

Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van milletvekili Kemal Aktaş'ın avukatlarının başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesinin, "tutukluluklarının makul süreyi aştığı" ve "seçilme haklarının ihlali" iddiasıyla başvurularını haklı bulması üzerine Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 milletvekilinin tahliye talebini görüştü.

Mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirme sonucu, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 14 Nisan 2009'dan bu yana Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Aktaş ile 18 Nisan 2009'dan bu yana Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Irmak ve "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" suçundan 27 Nisan 2009'dan bu yana Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Sarıyıldız'ın, oy birliğiyle tahliyesini kararlaştırdı.

Milletvekillerinin tahliyelerine ilişkin evrakın, tutuklu bulundukları Diyarbakır D ve E Tipi Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir