1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 31-10-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ
31-10-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

31-10-2018 / ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Bugünün gündemine genel bir bakış;

A+A-

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'ne katılacak, partisinin genel merkezinde MYK Toplantısı'na başkanlık edecek.

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, G20 Parlamenter Forumu ve Parlamento Başkanları Zirvesi'nde "Kalkınmanın Finansmanı" başlıklı oturumda konuşacak.

- Yıldırım, Arjantin Senatosu Geçici Başkanı Federico Pinedo ile görüşecek.

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, 701 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri ile Başbakanlık ve Kalkınma Bakanlığının kesin hesapları ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ile Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün hesapları görüşülecek.

6- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Enflasyon Raporu 2018-IV Bilgilendirme Toplantısı"nı Shangri-La Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirecek.

7- TÜİK, ekim ayı ekonomik güven endeksini, eylül ayı dış ticaret istatistiklerini ve temmuz-eylül dönemi turizm istatistiklerini yayımlayacak.

8- Rekabet Kurulunda, Sodexo, Edenred, Network, Multinet, Winwin, Set yemek kartı şirketleri hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı yapılacak.

9- Endonezya’da denize düşen yolcu uçağına ilişkin arama ve kurtarma çalışmaları takip ediliyor.

10- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından gelişmeler ve olayın dünyadaki yansımaları izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı dava, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla, dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem dahil 12 sanığın yargılanmasına, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de başlanacak.

12- Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur heyecanı 13 maçla sürüyor.

- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, BUGSAŞ Spor, Aytemiz Alanyaspor, Altındağ Belediyespor, Demir Grup Sivasspor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Atiker Konyaspor ise Kahramanmaraşspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. MKE Ankaragücü Erbaaspor'u, Kayserispor Pazarspor'u, Evkur Yeni Malatyaspor da Kırklarelispor'u ağırlayacak.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.