1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. 3G’li HAYAT!!
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

3G’li HAYAT!!

A+A-

3G’li HAYAT BAŞLADI!

Evet artık hayatımıza ‘3G’ girdi ve 3G'nin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok yeniliğe de uyum sağlamaya başladık. Bunların en başında da, ekranlı gözlük ve cep telefonlu kol saati geliyor..

90'lı yılların başında tanıştığımız cep telefonları, bugün artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Başlangıçta bu kadar yaygınlaşacağı tahmin bile edilmiyordu ancak şimdilerde ‘biz o zamanlar cep telefonsuz nasıl yaşayabilmişiz!’ diye serzenişte de bulunmuyor değiliz hani!..Tabii teknolojik yenilikler de baş döndürücü bir hızla gelişti. Ahizeli telefondan,  görüntülü cep telefonuna 20 yıl gibi bir sürede ulaşıldı. Ve 3G ile son noktaya ulaştık. Bilmeyenler için kısa bir giriş yapmak gerekirse; 3G, üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojilerine verilen genel bir ad.. Aynı 1G ve 2G gibi, 3G de hücresel bir ağ sistemi kullanıyor.  3G’nin 2G’ye göre getirmiş olduğu en büyük yenilik ise, taban olarak alınan verinin ses değil sayısal veri olmasıdır. Dahası 'artık bundan da ötesi olmaz' dememek; çünkü sırada 4G var!!

30 Temmuz'da başlayan ve tabiri caizse fırtına gibi esen 3G ile görüntülü konuşmak yeniliklerden sadece bir tanesi.. Peki 3G, hayatımızda neler değiştirecek ve ne gibi getiriler sağlayacak?

Eldeki bilgilere göre; öncelikli olarak bundan böyle internete cep telefonumuzdan ADSL hızında hatta daha hızlı bağlanmak mümkün olacak! Telefon kartı monte edilmiş bir taşınabilir usb ile bilgisayarımız ile internete her yerden bağlanmamız mümkün olacak! Sabit telefon bağlantısına gerek kalmadan, cep telefonu kartlı "wi-fi" kablosuz internet bağlantısı hizmeti sunan modem geliştirilerek; evdeki cep modemimizi birlikte gittiğimiz her yere taşımamız da artık mümkün. Video paylaşım kolaylığı ise, günümüz iletişim çağında haber siteleri ve televizyonlar için yeni bir "hız" yarışı başlatacağa benziyor!

3G’nin gündelik yaşamımıza getirmiş olduğu diğer yenilikler ise şöyle:

Mesajlaşma, internet erişimi ve yüksek hızda çoklu ortam haberleşme desteği

Gelişmiş hizmet kalitesi ve Gelişmiş pil ömrü

Mevcut şebekelerle birlikte çalışabilirlik; 2G’ye dolaşım sağlayabilme

Mevcut şebekelere geriye doğru uyum sağlayabilme; düşük kurulum maliyeti

Gelişmiş güvenlik yöntemleri sayesinde mobil ticarete ortam sağlayabilme

Medya haberciliği açısında çekilen video görüntülerinin en hızlı bir şekilde haber merkezine yetiştirilmesi

YouTube hesabınıza direk video gönderimi ve paylaşımı ve tabii ki Görüntülü Konuşma olanağı..

Eh ne diyelim; 3G hayatımıza girdi; darısı 4G-5G ve 6G’lere..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.