21 Nisan 2026
Altın 6934.51
BIST 12433.5
Dolar 44.8844
Euro 52.8558
Sterlin 60.5082
Ankara 4°C

4 Milyonluk vurguna 13 tutuklama

4 Milyonluk vurguna 13 tutuklama
Fethiye'de bankalardan daha kolay kredi alabilmek için, kredi sicili temiz olan kişilerin kimlik bilgileriyle sahte belgeler düzenleyerek yaklaşık 4 milyon TL’lik vurgun yaptıkları iddasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 13’ü mahkemece tutuklandı.

Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethiye İlçesi’nde faaliyet gösteren bir şebekenin, kredi sicili temiz olan kişilere ait kimlik bilgileriyle sahte belge düzenleyip bankadan para çektiklerini belirlemesi üzerine başlattığı soruşturma kapsamında geçen Pazar günü İstanbul, Mersin ve Fethiye’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şebeke elemanlarının, çete lideri İ.K.’nin (39) bir bankanın istihbarat bölümünde görevli olan kız kardeşi E.K.’nın (35) yardımıyla elde ettikleri bilgilerle önce sahte kimlik çıkarttıkları ardından da kredi kartı başvurusunda bulunup aldıkları kartlarla yaklaşık 4 milyon TL’lik vurgun yaptıkları ileri sürüldü.

Benzer yöntemlerde elde ettikleri paralarla lüks içinde yaşayan şebeke lideri ve bankacı kız kardeşinin de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye’ye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden çete lideri İ.K., bankacı kız kardeşi E.K. ile polis memuru olduğu öğrenilen H.A. (38) ile S.Ü (23), S.Ü. (37), S.D. (32), S.D. (32), M.N.Ö. (74), A.F.K. (39), F.S. (34), M.O. (62), O.T. (33) ve K.K. (36) ’nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik’ suçlarından tutuklanırken, D.O. (19) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir