16 Aralık 2025
Altın 5871.598
BIST 11318.62
Dolar 42.7089
Euro 50.2437
Sterlin 57.3485
Ankara 5°C

4 saldırgan daha yakalandı

4 saldırgan daha yakalandı
REYHANLI BOMBACISI, 4 SALDIRGANI DAHA YAKALATTI!!

Reyhanlı’yı kana bulayan saldırıyla ilgili olarak 4 kişi daha Suriye’ye kaçmaya çalışırken gözaltına alındı!

Edinilen bilgilere göre bombaları patlattığı belirtilen Mehmet Genç, sorgusunda zanlıların yerini ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, dağlık arazide şüphelileri yakaladı. Ayrıca bombalı saldırı yapabileceği düşünülen 31 ALV 38 plakalı bir araç, Hatay’ın Harbiye beldesinde park halindeyken ele geçirildi.

Reyhanlı’yı kana bulayan patlamayla ilgili 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz firari S.E., Y.B., M.K. ve M.G. isimli 4 zanlı daha ele geçirilmiştir.” dedi. İddiaya göre, operasyon perşembe gecesi yakalanan saldırının asli faili Mehmet Genç’in ifadeleri ışığında gerçekleşti. Zanlılar, önceki gece sınırı geçmeye çalışırken dağlık arazide yakayı ele verdi. Yakalanan şüphelilerden Y.B.’nin Ankara Kocatepe Camii’nde keşif çalışması yaptığı kaydedildi.

Zaman'ın haberine göre; Bombaları patlattığı belirtilen Mehmet Genç’in de saldırıyla ilgili önemli itiraflarda bulunduğu öğrenildi. Genç, eylemi Nasır Eskiocak’ın talimatı ile yaptıklarını kaydetti. Nasır’ın Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat ile yakın bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek, “Kendisi Muhaberat’tan Ethem kod adlı kişi ile görüştükten sonra konuyu bizimle paylaştı. Eylem karşılığında da 5 milyon Suriye Lirası (128 bin TL) alacağımızı belirtti. Alınan paralarla iki adet araç satın aldık. Daha sonra da Reyhanlı’da saldırı gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundu. Saldırının ardından da bölgeden hızla kaçtıklarını ve Hatay’ın Samandağ bölgesinde ormanlık bir alana saklandıklarını itiraf etti. Alınan güvenlik önlemlerinden dolayı da sahilde bulunan botlara binemediklerini dile getirdi.

BOMBA YÜKLÜ OLDUĞU BELİRTİLEN ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ!

Operasyonda yakalanan 4 saldırganın yanı sıra bütün illerde aranan 31 ALV 38 plakalı Renault Fluence marka araç da terk edilmiş halde bulundu. Patlamanın ardından istihbarat birimlerine gelen bilgilerin ardından tespit edilen otomobil, Reyhanlı saldırısında kullanılan minibüslere patlayıcıların yüklendiği Hatay’ın Harbiye beldesinde ele geçirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir