22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9623
Euro 56.0616
Sterlin 65.4411
Ankara 20°C

400 Yıllık Tarihî Kervansarayın Kapısı Yeniden Açılıyor

400 Yıllık Tarihî Kervansarayın Kapısı Yeniden Açılıyor
Vakıflar Genel Müdürlüğü, sadece dört duvarı kalan tarihî kervansarayı, 400 yıl sonra konaklama tesisi olarak yeniden hizmete açıyor. Sadrazam Köpr

Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından 17. yüzyıl başlarında yaptırılan tarihi kervansaray Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, daha önce hiç restorasyon görmemiş Kervansaray'ın 36 odalık butik otel haline getirildiğini belirtti.

Yaklaşık 100 yıl önce çatısının da düşmesiyle sadece dört duvar olarak ayakta kalma mücadelesi veren kervansarayın, restorasyonu için 5 milyar TL harcandı. Üç yıl içinde konaklama tesisi olarak işlev kazandırılarak ayağa kaldırılan kervansaray, böylece döneminde inşa edildiği amaca uygun olarak yeniden kullanıma açıldı.

Bilecik Vezirhan'da, İstanbul yolu üzerinde bulunan tarihi kervansarayın kiralama ihalesine 22 Ekim'de çıkılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 2003 yılından 2009 yılının başına kadar ülke genelinde toplam 3 bin 363 vakıf eseri restore edildi.

Vakıf eserlerine, kuruluş amaçlarına uygun şekilde, konaklama tesisi, otel, sosyal tesis niteliğinde işlev kazandırıldı.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir