1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 5. Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te Başladı
5. Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te Başladı

5. Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te Başladı

5. Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te başladı. 4 gün sürecek olan turnuvaya 19 ilden 83 sporcu katıldı.

A+A-

5. Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te başladı. 4 gün sürecek olan turnuvaya 19 ilden 83 sporcu katıldı.

19 ilden gelen 83 satrançcının katıldığı şampiyona, Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Arzum Pazarlama Müdürü Yeliz Bilgin Ünal’ın hamlesiyle başladı. Bu sene gerçekleştirilen turnuvaya katılım oranının diğer yıllara göre yüksek olduğunu belirten Yusuf Doğruer, “Bireysel Türkiye şampiyonasının kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan bir turnuva. Gaziantepte kadınlar gecen sene Avrupa şampiyonu olmuştu. Bu yılda Türkiye şampiyonasını yaparak aynı zamanda kadınlar satranç şampıyonasını özdeşleşmiş oluyor.” dedi.

Satrancın her gecen gün geliştiğini dile getiren Doğruer, “Özellikler okullarda seçmeli ders olması sporcu sayımızı çok arttı, hızla gelişiyor. Satranç sosyal sorumluluk projesi olarak görülüyor. Ayrıca bunun yanı sıra il yöneticilerimiz gelen yönetimlerimizle satrancın gelişimi konusunda bizlere çok büyük destek oluyor. Şuan Türkiye’nin hem aktif hemde toplam lisanslı sporcu sayısında bir numaralı federasyonuyuz. Hedefimiz daha illeri noktaya getirmek.” şeklinde konuştu.

Turnuva katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Şebnem Zeynep İncecik, “U12 olmak istiyorum. Yani kızlarda 12 kızlarda en iyi olmak istiyorum. Adana’dan geldim. Bu sene olmasa ünümüzdeki sene inşallah ilk beşe girmeyi hedefliyorum. Kızlarda 12 yaş grubunda en iyi olmak istiyorum.” diye konuştu.

Satrançta Avrupa da bir birinciliği olduğunu söyleyen Defne Sade isimli bir yarışmacı ise İzmir’den geldiğini ve satrançta dünyada ilk 3’e girmek istediğini ifade etti.

Satranç oynamayı çok sevdiğini vurgulayan Mine Sedef İlkbahar isimli bir çocuk, hedefinin yedi yaş grubunda birinci olmak olduğunu kaydetti.

Berna Şahin isimli bir yarışmacı ise şunları aktardı: “Satranç turnuvasına katıldığım için çok mutluyum. Satranç oynamayı çok seviyorum, internet sitelerinden oynayarak kendimi geliştiriyorum.”

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara toplamda 22 bin 750 TL ödül verilecek.
CİHAN

5. Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te başladı

5. Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.