1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 5 Yılda Geliştirilen 'İnci 20' Buğdayı Görücüye Çıktı
5 Yılda Geliştirilen İnci 20 Buğdayı Görücüye Çıktı

5 Yılda Geliştirilen 'İnci 20' Buğdayı Görücüye Çıktı

Denizli’de Pamukkale Tohumculuk firmasının beş yıldır ıslah çalışmalarını sürdürerek geliştirdikleri ‘İnci 20’ buğday çeşidi Denizli’nin Salihağa köyünde Tarla Günü’nde tanıtıldı.

A+A-

Denizli’de Pamukkale Tohumculuk firmasının beş yıldır ıslah çalışmalarını sürdürerek geliştirdikleri ‘İnci 20’ buğday çeşidi Denizli’nin Salihağa köyünde Tarla Günü’nde tanıtıldı. Tarla Günü'ne Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, İl Müdürü Sezgin Kutlu ve çiftçiler katıldı.

Tarla Günü'nün açılış konuşmasını yapan Pamukkale Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taslacı, firma olarak geliştirdikleri İnci 20 çeşidinin Ege Bölgesi Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde üretimde olacağını söyledi. 'İnci 20' hakkında bilgi veren Pamukkale Tohumculuk ar-ge sorumlusu Dr. Kadir Kıran bölgede en çok ekimi yapılan Ziyabey 98’e göre çok daha kaliteli, birinci sınıf ekmeklik ve un randımanı daha iyi olan İnci 20, Bezostaja’ya yakın kalitede bir çeşit olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şentürk de İnci 20 ekmeklik buğday çeşidinin tanıtımı vesilesiyle bir arada olduklarını ifade ederek, "Türkiye tarımda son yıllarda önemli hamleler yaptı. Tarımsal ürün ihracatını 4 milyar dolardan 16 milyar dolara yükseltti. Bitkisel üretimini yem bitkileri hariç 97 milyon tondan 104 milyon 500 bin tona yükseltti." diye konuştu. Tarım alanlarındaki 3 milyon hektar azalmaya rağmen üretimin 7,5 milyon ton arttığını anlatan Şentürk sertifikalı tohum üretimini de 650 bin tondan yılda 1 milyon ton yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.