Altın 5499.481
BIST 10698.13
Dolar 42.2871
Euro 49.0248
Sterlin 55.6452
Ankara 4°C

6,5 Milyon Liralık Viyadüğü Bakan Yıldız Açtı

6,5 Milyon Liralık Viyadüğü Bakan Yıldız Açtı
Kayseri’de 6,5 milyon lira harcanarak yaptırılan viyadüğün açılışını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı.

Kayseri’de 6,5 milyon lira harcanarak yaptırılan viyadüğün açılışını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı.

Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Gesi Viyadüğü ve Derindere yolunun açılışı için tören düzenlendi. Kar yağışı altında gerçekleştirilen törene, Bakan Yıldız’ın yanı sıra, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Yıldız, Kayseri’nin, ulaşım başta olmak üzere sanayi, ticaret, kültürel ve sportif faaliyetler, turizm ve üniversiteleriyle örnek bir şehir olmaya devam ettiğini söyledi. Kendilerinden önceki hükümetler döneminde 80 kilometre civarında duble yol yapıldığını belirten Yıldız, “Hamdolsun bizim dönemimizde sadece 500 kilometreyle Kayseri ve çevre illere bağlanan yollar yapıldı. Hızlı tren projesini de adım adım hayata geçirmiş olacağız. Bugün Gesi Viyadüğü ve Derindere yoluyla birlikte buranın Kayseri merkeze bağlanmasını kolaylaştırmış oluyoruz.” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kayseri’de 260 bin motorlu taşıtın trafikte yol aldığını ifade eden Bakan Yıldız, bu sayının Türkiye’de de son 10 yılda 8,5 milyon araçtan 16 milyon araca çıktığını söyledi. Bu değişimin, eski yollarla yönetilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Yıldız, “Öyle yaparsanız bir anda o yollar size sıkıntı olarak döner. Halbuki bunların bir fırsat olarak dönmesi gerekir.” dedi. İnsanların, yemek gibi sosyal ihtiyaçları için günde en az 2 saat harcadığını belirten Yıldız, yalnızca trafikte ise 1,5-2 saat civarında yolda kalındığını kaydetti. Yıldız, “O yüzden bu hizmetlerin kolaylaştırılması ve aynı zamanda tüketen değil üreten Kayseri’ye önemli bir katkıdır. Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da belediye olarak vatandaş odaklı hizmetlere devam ettiklerini kaydetti. Büyükkılıç, Gesi Viyadüğü ve Derindere yolu için 6 milyon 500 bin lira para harcadıklarını söyledi. Konuşmaların ardından, viyadük ve yol, kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılış sonrası Bakan Yıldız, vatandaşlara aşure dağıttı.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir