1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 6 ŞUBAT DEPREMLERİ / 9 BİN 289 KONUT TESLİM EDİLİYOR..
6 ŞUBAT DEPREMLERİ / 9 BİN 289 KONUT TESLİM EDİLİYOR..

6 ŞUBAT DEPREMLERİ / 9 BİN 289 KONUT TESLİM EDİLİYOR..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta hak sahibi yaklaşık 78 bin vatandaşımızın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız." dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ndeydi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki güvenlik noktasına yönelik terör saldırısında yaralananlardan birinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleri ve destekçileriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Çağlayan Adliyesindeki saldırı) İki terörist, alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Erdoğan, "Bugün, Kahramanmaraş'ta 9 bin 289 konutumuzun kurasını çekiyor, anahtarlarını teslim ediyoruz. Kahramanmaraş'ta hak sahibi yaklaşık 78 bin vatandaşımızın tamamına anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Deprem bölgesi) Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine tamamlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet diyor ki 'bir yıl geçti, ortada bir şey yok.' Kahramanmaraş burada, zahmet olmazsa bir turistik seyahat de buraya yapın." dedi.

Erdoğan, "Hükümet olarak hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz." dedi.

Erdoğan, "Muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettiği hizmeti kazandıramamasının tek sebebi  beceriksizlik, iş bilmezlik ve başka hesaplar peşinde koşmalarıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta TUSAŞ havacılık yapısalları üretecek tesis inşa ediyor. ANKA İHA'nın da arasında olduğu havacılığa ait parçaların üretimi burada yapılacak. Kahramanmaraş'ı, Ankara'dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayi merkezimiz haline getiriyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.