1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programına Katılan 500 Veli Sertifika Aldı
7-19 Yaş Aile Eğitimi Programına Katılan 500 Veli Sertifika Aldı

7-19 Yaş Aile Eğitimi Programına Katılan 500 Veli Sertifika Aldı

Samsun’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği'nin maddi, UNICEF’in ise teknik desteği ile başlatılan '7-19 Yaş Aile Eğitimi' programına katılan 500 veli için toplu sertifika töreni düzenlendi.

A+A-

Samsun’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği'nin maddi, UNICEF’in ise teknik desteği ile başlatılan '7-19 Yaş Aile Eğitimi' programına katılan 500 veli için toplu sertifika töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, genel hedefi anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak olan programın tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra ise törenin açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, program sayesinde öğrencilerde ve ailelerinde yaşanan gelişmeleri ve ileriye dönük nasıl bir toplum hayal ettiklerini anlattı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, eğitim alanında çok büyük bir kitleye hitap ettiklerini, öğrenciler kadar anne ve babalarının da kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak özel sınıflarda okuyan çocuklar için projeler üretmekle yetinmediklerini ifade eden Mustafa Baloğlu, “Bilinçli toplum için aileye çok önem veriyoruz ve bunun için bazı projeleri de hayata geçirdik. 7-19 Yaş Aile Eğitimi programında 10 yıl sonra anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisinden kaynaklanan sorunlarda azalma hedefleniyor. 7-19 Yaş Aile Eğitimi programının; ebeveynlerin anne, baba ve eş olarak, aile içindeki rollerini görebilmelerinde, ebeveynlerin kendi ve çocuklarıyla olan ilişkilerinde, aile içindeki roller ve karar alma sürecinde demokratik bir tutuma sahip olmalarında, çocukları ile güçlü iletişim kurmalarında başarılı bir program olduğu kanıtlandı. 7-19 Yaş Aile Eğitimi seminerleri 8 hafta boyunca süren sekiz oturumdan oluşan bir program. Programda anlatılan konular arasında; Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Aile Tutumları, Olumlu Davranış Kazandırma, Geleceği Planlamak gibi konular yer alıyor." dedi.

Özellikle ergenlik döneminde çocukların çok hassas olduklarını kaydeden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bu noktada anne ve babanın ile arkadaş çevresinin davranışlarının çok büyük önem taşıdığını söyledi. Söz konusu projenin bu noktada devreye girmesiyle etkinliğe katılan anne ve babaların çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmesinin sağlıklı bir toplumun oluşmasında önemli rol oynadığını hatırlatan Aksoy, “Samsun’da eğitim seviyesinin yükselmesi için birçok projeyi hayata geçirdik. Anne baba okulu bunlardan bir tanesi oldu. İlköğretimde okullaşma oranımız ülke ortalamasına göre çok iyi seviyede. Ama bu yeterli değil ortaöğretimde de okullaşma oranını yüzde yüze çıkartmak için büyük bir gayret içerisinde olacağız. 7-19 Yaş Aile Eğitimi’ne katılan anne ve babaları tebrik ediyorum bugün onları temsilen burada 500’üne sertifika vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe ilçe sahneye çağrılan velilere sertifikalarını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Baro Başkanı Av. Nejat Anıl verdi. CİHAN

7-19 yaş aile eğitimi programına katılan 500 veli sertifika aldı

7-19 yaş aile eğitimi programına katılan 500 veli sertifika aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.