Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri sosyal proje kapsamında 70 ilköğretim öğrencisinin göz muayenesinin yapılmasını sağladı.
KAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4.sınıf öğrencileri Fethullah İnan, Abdulhamit Elik, Harun Güngör, Resul Keskin, Adem Koyu ve Doğan Yılmaz'ın “Sosyal Proje Geliştirme Dersi” kapsamında ilköğretim okullarında belirlenen 70 öğrencinin KAÜ Araştırma Hastanesi'nde ücretsiz göz muayenesinden geçirilmesine öncülük etti.
Bu çerçevede, ilk olarak ekonomik durumu iyi olmayan ve gözlerinden rahatsız olan çocuklarını hastaneye götüremeyen aileler tespit edildi. Ardından ise KAÜ Araştırma Hastanesi'nde Dr. Halil Hüseyin Çağatay öncülüğünde tedavilerinin yapılması sağlandı.
Öte yandan KAÜ’lü öğrenciler projenin hayata geçmesinde, okullara staja giden üniversite öğrencilerinin gözlerinden problemli öğrencileri fark etmesinin etkin olduğunu vurguladı. Öğrenciler, ayrıca, bu projeyi gerçekleştirmelerine yardımcı olan KAÜ öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop’a ve Dr. Halil Hüseyin Çağatay’a teşekkür etti.
CİHAN
Kaynak: