18 Ağustos 2026
Altın 6692.12
BIST 14127.98
Dolar 47.8997
Euro 55.475
Sterlin 64.8595
Ankara 25°C

8 Bin Bursalı Yunanistan'daki Yerel Seçimlerde Oy Kullanacak

8 Bin Bursalı Yunanistan'daki Yerel Seçimlerde Oy Kullanacak
Batı Trakya Türkleri Derneği(BTTD) Bursa Şube Başkanı Hakan Çavuşoğlu, azınlık sorunlarının Türkiye ve Yunanistan arasında eş zamanlı olarak görüşülmesiyle somut sonuçlar alınmaya başlandığını söyledi.Dış Türklerden Sorumlu Devlet

Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'in geçtiğimiz günlerde Atina'da gerçekleştirdiği azınlık toplantısına katılan Çavuşoğlu, azınlık toplantısı ve 7 Kasım'da Yunanistan'da gerçekleştirilecek yerel seçimleri değerlendirdi. İki ülke arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen azınlık görüşmeleri sonucunda somut gelişmeler yaşandığını açıklayan Çavuşoğlu, "Artık havanda su dövmüyoruz." dedi.

Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'in davetlisi olarak Atina'daki azınlık toplantısında yer aldığını söyleyen Başkan Çavuşoğlu, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın sorunları konusunda kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Çavuşoğlu, "Gerçekleştirilen bu toplantıda iki ülke arasındaki görüşmeler özellikle müftülük sorununun çözümü ile ilgili gelinen nokta azınlığımız için bir dönüm noktasıdır. Bu gelişmenin diğer sorunların çözümü noktasında da öncü rol oynayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

7 kasım'da Yunanistan'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerin önemine değinen Çavuşoğlu, bu seçimlerle birlikte idari yapıda köklü değişikliklerin olacağını vurguladı. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursa'da 8 bin potansiyel oy bulunuyor. Bizim arzumuz bunun tamamını götürmek. Vatandaşlarımızın en temel hakkı olan oylarını kullanmaları konusunda itina göstermelerini istiyoruz. Biz dernek olarak yine otobüs seferleri düzenliyoruz. Bunun için vatandaşlarımız bir an önce derneğimize başvurularını yapsınlar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir