1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. A Milli Basketbol Takımı İtalya'ya Gitti
A Milli Basketbol Takımı İtalyaya Gitti

A Milli Basketbol Takımı İtalya'ya Gitti

A Milli Basketbol Takımı, Akdeniz Oyunları hazırlıkları kapsamında Jesolo’da düzenlenecek turnuvaya katılmak üzere İtalya’ya hareket etti.

A+A-

A Milli Basketbol Takımı, Akdeniz Oyunları hazırlıkları kapsamında Jesolo’da düzenlenecek turnuvaya katılmak üzere İtalya’ya hareket etti. A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, genç oyuncu sayılarının fazla olduğunu, Akdeniz Oyunları'nı kazanmak için en iyi şekilde hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Türkiye'yi Akdeniz Oyunları’nda temsil edecek olan A Milli Basketbol Takımı, ilk hazırlık turnuvasına İtalya’da katılacak. Ay-yıldızlılar, ev sahibi İtalya’nın yanı sıra Hırvatistan ve Yunanistan ile mücadele edecekleri turnuva için bugün öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı’ndan kalkan özel uçakla Venedik’e gitti.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Türkiye’de 15 gündür hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. Ay-yıldızlı ekibin her şeyini takımına veren oyunculardan oluştuğunu ifade eden Tanjevic, “Oradaki turnuvada oynamak için yeterince fiziksel olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum. Çok fazla genç oyuncumuz var. Bazıları ilk defa bu seviyede milli oluyorlar. Bence Akdeniz oyunları için kazanmak için en iyi şekilde orada olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

HEDEF ALTIN MADALYA

Milli basketbolcu Serhat Çetin ise çok kısa bir sürede hazırlanmaya çalıştıklarını belirtti. Tanjevic’in sistemini bilenlerin yeni gelen arkadaşlara yardımcı olduklarını ifade eden Çetin, “Bu şekilde hazırlandık. Kendimizi görmek açısından 3 maç yapacağız. Kazanıp kaybetmekten ziyade ne durumdayız bunu göreceğiz. Hocamızın sistemini yapabiliyor muyuz? Setleri oynayabiliyor muyuz? Bu önemli. Sonrasında da zaten 12 gün süre içerisinde Akdeniz oyunlarında maçlarımız başlıyor. Orada da hedef altın madalya.” diye konuştu.

“Takvimde bir hata yok mu? Finaller bitmedi?” şeklindeki bir soru üzerine Çetin, “Hata mıdır değil midir bilmiyorum. İlk kez Akdeniz oyunlarına katılacağım. Ona göre bir kadro kuruldu. 33 kişilik aday kadro açıklandı. Muhtemelen bunlar düşünüldü. Kimin elenip kimin elenmeyeceği belli değildi. Elenenlerden yavaş yavaş gelinip bir kadro oluşturuldu. Şuanda 14 kişiyiz. İtalya’ya gidiyoruz. Buradan dönüşte de Mersin’de Allah yardımcımız olsun.” ifadesini kullandı.

A Milli Basketbol Takımı kafilesinde yer alan oyuncular ve İtalya'da düzenlenecek olan turnuvanın maç programı ise şöyle:

Doğuş Balbay, Birkan Batuk (Anadolu Efes), Barış Hersek, Serhat Çetin, Cemal Nalga (Beşiktaş), Melıh Mahmutoğlu, Engin Emre Bayav (Erdemir), İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Barış Ermiş (Fenerbahçe Ülker), Can M. Mutaf, Soner Şentürk (Pınar Karşıyaka), Nedim Yücel (TED Ankara Kolejliler), Mükremin Deniz Kılıçlı (WVU (ABD) )

Yarın
TSİ 19.15 Yunanistan - Hırvatistan
TSİ 21.30 İtalya - Türkiye

9 Haziran Pazar
TSİ 19.15 Türkiye - Yunanistan
TSİ 21.30 Hırvatistan - İtalya

10 Haziran Pazartesi
TSİ 19.15 Türkiye - Hırvatistan
TSİ 21.30 Yunanistan - İtalya
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.