1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. AB Bakanlığı'ndan 119 Projeye 19,5 Milyon Euro Destek
AB Bakanlığından 119 Projeye 19,5 Milyon Euro Destek

AB Bakanlığı'ndan 119 Projeye 19,5 Milyon Euro Destek

“SİVİL TOPLUMUN DESTEĞİ İLE AB’YE UYUMDA BAŞARILI OLMABİLMEK”

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı CSD Proje Koordinatörü Murat Başer, Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında 2008 yılından programın bittiği 2010 yılına kadar 119 projeye 19.5 milyon Euro hibe desteği sağladıklarını açıkladı.

Bursa’da, “Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu 3, Siyasi Kriterler ve Medya Hibe Programları” başlıklı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kervan Saray Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, sivil toplum kuruluşu ve medya temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı CSD Proje Koordinatörü Murat Başer, Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından iki program düzenlendiğini ifade etti. İlkinin 2008 yılında başlayıp 2010 yılında bittiğini belirten Başer, 119 projeye 19.5 milyon Euro hibe desteği sağlandığını ve bunda sivil toplumun önde gelen aktörlerinin hedeflendiğini kaydetti.

İkinci Sivil Toplum Diyaloğu projesini 2010 yılında başlattıklarını ve 2012 yılında tamamlandığını hatırlatan Başer, şöyle konuştu: “Bu kapsamda kültür sanat ve tarım balıkçılık alanındaki sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği sağladık. Bu iki program kapsamında çok güzel çıktılar elde ettik. Ümit ediyoruz bu üçüncü programda da buna benzer çıktılar sizlerin desteği ile elde ederiz. Üçüncü programımızı yine tematik alanda devam ettirerek, siyasi kriterler ve medya konularını öncelikli alan olarak belirledik ve bu programımızı bunun üzerine inşa ettik.”

Siyasi kriterlerin çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başer, şöyle devam etti: “Katılım için Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda demokrasi ve hukukun üstünlüğü, azınlık hakları, insan hakları gibi konular siyasi kriterler alanına giriyor. Dolayısıyla bunları belli ölçüde sağladığımız için 2004 yılında müzakerelere başlama kararı alındı, 2005 yılında da müzakereler başladı. Müzakerelere başlamış olmak siyasi kriterleri tam olarak yerine getirdiğimiz anlamını taşımıyor yada artık önemini kaybettiği anlamını taşımıyor. Çünkü bu alanda bir ihlal olması durumunda müzakerelerin durdurulması söz konusu olabiliyor. Bu çerçevede biz bu programı tasarladık ki bu alandaki çabalarımızı sivil toplum kuruluşlarının da vasıtası ile tabana yayabilmek ve geliştireceğimiz projelerle siyasi kriterlere daha iyi uyum sağlama anlamında sizlerinde desteği ile başarılı olabilmek.”

Toplantıda, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Uzman Yardımcısı Elif Karakulak, Merkezi Finans ve İhale Birimi İhale Yöneticisi Esra Şahin Öztürk ile Teknik Yardımcı Ekip lideri Gaye Erkan ise hibe programlarının detaylarını anlattı. CİHAN

AB Bakanlığı'ndan 119 projeye 19,5 milyon Euro destek

AB Bakanlığı'ndan 119 projeye 19,5 milyon Euro destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.