Altın 5582.743
BIST 10576.45
Dolar 42.2244
Euro 48.977
Sterlin 55.6504
Ankara 15°C

Ab Sözcüsü Mann: Müzakerelerin Sonuç Vermesi İran’ın Tutumuna Bağlı

Ab Sözcüsü Mann: Müzakerelerin Sonuç Vermesi İran’ın Tutumuna Bağlı
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi, AB ve Almanya’nın İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin ikinci turu, Kazakistan’ın Almatı şehrinde devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi, AB ve Almanya’nın İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin ikinci turu, Kazakistan’ın Almatı şehrinde devam ediyor. AB Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un Sözcüsü Michael Mann, İran ile yapılan nükleer müzakerelerin sonuç vermesinin İran’ın tutumuna bağlı olduğunu söyledi.
Toplantı ile ilgili olarak basının karşısına geçen Michael Mann, yaptığı açıklamada İran’a yeni teklifler sunduklarını ve bu teklifler sonrası İran’ın adım atması gerektiğini vurguladı. Mann, Almatı’da gerçekleştirilen ikinci toplantıdan son derece ümitli olduklarının altını çizdi.
AB için sadece diplomatik çözüm olduğuna vurgu yapan Mann, İran’ın uluslararası topluma nükleer programının tamamen barışçıl olduğu güvencesini vermesi gerektiğini hatırlattı.
Yapılan müzakerelerin ne zaman sonuç vereceği konusunda herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan Mann: “Önemli olan sonuç alınmasıdır.” dedi. İran’ın nükleer çalışmalarını barışçıl amaçlı yapmasından kimsenin rahatsız olmadığına dikkat çeken Mann, bu çalışmaların barışçıl olduğu yönünde uluslararası toplumun inanmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir